Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Palosaaren uuden päiväkodin rakentaminen alkaa keväällä 2024

Julkaistu: 25.10.2023

Palosaarelle peruskorjataan uusi kaksikielinen päiväkoti entisen Palosaaren koulun tiloihin. Työt päästään alustavan suunnitelman mukaan aloittamaan keväällä 2024, ja rakennus voidaan ottaa päiväkotikäyttöön elokuussa 2025.

Uuteen Palosaaren päiväkotiin tulee tilat seitsemälle ryhmälle, joissa on yhteensä 130 paikkaa. Kaksikielinen päiväkoti on suunniteltu 0-6-vuotiaille lapsille.

Tavoiteaikataulun mukaan rakennustyöt päästään aloittamaan kevään 2024 aikana. Palosaaren vanha koulurakennus on tällä hetkellä tyhjillään.

– Mikäli ei tule valituksia tai muita odottamattomia viivästyksiä, pääsevät lapset muuttamaan uuteen päiväkotiin elokuussa 2025, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Hanna-Leena Holmström.

Vanha päiväkoti puretaan

Uusiin tiloihin muuttavat kaikki ryhmät nykyisen Palosaaren päiväkodin tiloista sekä Kaptensgatans daghem ja Vikinga förskolan.

Nykyisen Palosaaren päiväkodin vuonna 1973 rakennettu päiväkotirakennus edellyttäisi lähivuosina mittavaa ja kallista peruskorjausta, joten rakennus on päätetty purkaa ja toiminta siirtää entisen koulun tiloihin.

Pihalle pyöräilyrata ja aidattu pelikenttä

Sisätiloihin remontoidaan tilat seitsemälle lapsiryhmälle vanhaa rakennusta kunnioittaen, mutta mahdollisimman hyvin toiminnallisuus huomioiden.

– Esimerkiksi vanha liikuntasali jää lapsiryhmien käyttöön, ja myös henkilökunnalle saadaan asianmukaiset työskentelytilat, Holmström kertoo.

Myös pihasuunnittelussa pyritään huomioimaan sekä kulttuuriympäristö että toiminnallisuus. Tavoitteena on, että pihan vanhat puut säästetään.

– Pihassa riittää hyvin tilaa seitsemän lapsiryhmän tarpeisiin. Suunnitteilla on esimerkiksi asfaltoitu pyöräilyrata ja aidattu pelikenttä, jotka ovat myös lähiympäristön asukkaiden käytössä ilta-aikaan, Holmström kertoo.