Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Pannukakut tekivät paluun

Julkaistu: 25.3.2021

Vaasan kouluissa ja päiväkodeissa koitti viime viikolla ilon ja onnen päivä, kun pannukakut palasivat tauon jälkeen takaisin ruokalistaan hernekeiton rinnalle. Ruokalistoja kehitetään aktiivisesti yhdessä lasten ja nuorten kanssa.

Hietalahden koulun 2 A –luokka astelee ruokalaan innoissaan ja uteliaina.

– Mua vähän jännittää, kun ei ole pitkään aikaan ollut pannukakkuja, huudahtaa Sini Perälä iloisena.

– Mä en oikein edes oikein muistanut, miltä pannukakut näyttävät, miettii Sophia Mattila.

Lasten mielestä torstaina tarjolla oleva hernekeitto ja pannukakut sopivat täydellisesti yhteen. Ja päälle sai vielä hilloa!

Ruokapalvelut Vaasan kaupungin päiväkoteihin ja kouluihin tuottaa Teese Botnia Oy, jonka yksi omistajista Vaasan kaupunki on. Kouluissa ja päiväkodeissa on käytössä kuuden viikon kiertävä ruokalista, jossa pannukakkuja on tarjolla kerran kuudessa viikossa. Katso ruokalistat

Nuorten ruokaraadilta arvokasta palautetta

Teese Botnian ruokapalvelujohtaja Katja Imppola kertoo, että pannukakut palasivat ruokalistalle asiakastyytyväisyyskyselyn tulosten perusteella.

– Teemme kerran vuodessa koululaisille kyselyn, ja pannukakkuja oli paljon toivottu takaisin. Jos uutta ruokalajia ehdotetaan, pyrimme mahdollisuuksien mukaan toiveita myös toteuttamaan.

Asiakastyytyväisyyskyselyn vastaajina ovat vuosittain viidesluokkalaiset, 8.-luokkalaiset sekä toisen asteen oppilaat.

Ruokapalvelut saa arvokasta palautetta myös nuorten ruokaraadilta. Raadissa on mukana kymmenen nuorisovaltuuston edustajaa vaasalaisista yläkouluista sekä toisen asteen oppilaitoksista. Neljä kertaa vuodessa kokoontuva raati keskusteli maaliskuun kokouksessaan esimerkiksi kalaruokien laadusta sekä kasvisruuista.

– Kasvispihvit sekä pinaattilätyt ovat tykättyjä, mutta esimerkiksi soijasuikaleiden tilalla toivottiin käytettävän mieluummin soijarouhetta, Imppola kertoo.

Vegaaniruoan tarjoaminen alkaa syksyllä toisella asteella

Asiakastyytyväisyyskyselyssä ja ruokaraadissa on toivottu myös parannusta koulujen salaattipöydän valikoimiin.

– Salaatit ovat nyt parempia ja olemme tosi tyytyväisiä, kertovat ruokaraadin jäsenet Madelene Teca Lyseon lukiosta ja Elias Riekki Onkilahden yhtenäiskoulusta.

Nuoret ovat toivoneet useasti myös vegaaniruokavaihtoehtoa tarjolle kouluihin. Nyt tämäkin toive on kuultu.

– Suunnitelmissa on alkaa tarjota vegaaniruokaa ensi syksynä toisen asteen oppilaitoksissa, ja mahdollisesti tätä voisi laajentaa myöhemmin myös yläkouluihin, Imppola kertoo.

Kuvassa: Hietalahden koulun 2 A -luokkalaiset Maija Perttula (vas.) ja Iina Laitamäki herkuttelivat torstaina 18.3. hernekeitolla ja pannukakuilla.