Ohita valikko
Kuva: Marja Kolu.

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Ristinummelle syntyi yhteisöteos asukkaiden kanssa

Julkaistu: 14.3.2023

Päivitetty: 15.3.2023

Sorvarinkadun puistossa Ristinummella voi ihastella värikkäistä mosaiikkilaatoista tehtyä yhteisöteosta, joka syntyi asukkaille suunnatussa taidetyöpajassa viime Taiteiden yönä.

Mosaiikkityöpajaa ohjasi kuvataiteilija Marja Kolu, jolle myönnettiin maakuntataiteilijan apuraha vuonna 2022. Palasista kokonaisuus -työpaja pidettiin Kuntsin modernin taiteen museossa ja siihen osallistui eri-ikäisiä asukkaita, myös lapsiperheitä.

Työpajassa syntyneet värikkäät mosaiikkiteokset koostettiin yhteen ja ne valettiin omille betonilaatoilleen. Lopputuloksena syntyi yhteisöteos, joka on sijoitettu Ristinummelle Sorvarinkadun puistoon.

–Yhteisöteos on retkikohde lähialueen kouluille ja päiväkodeille. Teoksessa voi tutkia esimerkiksi värejä ja kuvioita, kertoo kuvataiteilija Marja Kolu.

Palasista kokonaisuus -mosaiikkityöpaja on jatkoa Palosaaren torilla sijaitsevalle yhteisötaideteokselle, joka toteutettiin asukkaiden kanssa vuonna 2018.

Yhteisöteoksen toteutus kuuluu osana valtion rahoittamaa Ristinummen lähiöhanketta 2020–2022, jonka toteutukseen on osallistunut useita kaupungin tulosalueita ja yksiköitä.

Mosaiikkiteoksen kehikon ja pystytyksen hoiti Vaasan kaupungin kuntatekniikan omaisuudenhallinnan viherrakentamisen tiimi. Myös Vaasan kaupungin kulttuuripalvelut osallistui yhteisötaideteoksen toteuttamiseen.

Katso lisää Ristinummen lähiökehittämisestä.