Ohita valikko
Pohjanmaan museo

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Runebergin päivää vietetään Pohjanmaan museossa 4.2.

Julkaistu: 29.1.2024

Runebergin päivää vietetään Pohjanmaan museossa sunnuntaina 4.2.2024. Museossa järjestetään opastettuja kierroksia sekä suomeksi että ruotsiksi.

Vaasan kaupungin museoihin kuuluva Pohjanmaan museo järjestää Runebergin päivän kunniaksi teemaopastuksia sunnuntaina 4.2. Pohjanmaan museolla tarjoillaan päivän aikana myös kahvia ja runebergintorttuja yhteishintaan 4 €. Museo on avoinna klo 11–17.

Kansallisrunoilija Johan Ludvig Runeberg (1804–1877) kävi triviaalikoulua Vaasassa. Vaasa 400-näyttelyssä pääsee tutustumaan triviaalikouluun sekä Runebergiin opastettujen kierrosten avulla klo 12 ja 14 suomeksi sekä klo 13 ja 15 ruotsiksi. Opastetut kierrokset kestävät noin 15 minuuttia ja sisältyvät museon pääsymaksuun.

Museoihin on normaali sisäänpääsymaksu. Yhdellä sisäänpääsymaksulla on mahdollista tutustua päivän aikana myös Kuntsin modernin taiteen museoon sekä Tikanojan taidekotiin. Myös museokortilla voi tutustua museoon ja osallistua opastetuille kierroksille. Alle 18-vuotiaat pääsevät museoon maksutta.