Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Ryhmärakennuttamisen infotilaisuus 4.9. – esimerkkinä Ravilaakso

Vaasan kaupunki järjestää kaikille avoimen ryhmärakennuttamisen infotilaisuuden 4.9. klo 17-19 Vaasa-opiston auditoriossa (Raastuvankatu 31). Tilaisuudessa käsitellään myös Ravilaakson uutta asuinaluetta ja sen tarjoamia ryhmärakennuttamisen mahdollisuuksia.

Infotilaisuuden tarkoituksena on kertoa kuntalaisille ryhmärakennuttamisesta sekä Ravilaakson alueesta ja sinne kaavoitetuista townhouse-taloista sekä tontinluovutuksesta.

– Kaupunki haluaa edistää yksityishenkilöiden ryhmärakennuttamisena toteutetun townhouse-hankkeen syntymistä Ravilaaksoon. Ryhmärakennuttaminen on parhaimmillaan kohtuuhintaista, läpinäkyvää ja yhteisöllistä, kannustaa Vaasan kaupungin asuntopäällikkö Jonas Nylén.

Ryhmärakennuttaminen

Ryhmärakennuttamisessa rakennusliike ei missään vaiheessa omista rakennusta, vaikka se vastaisikin kokonaisurakasta ja olisi apuna suunnittelussa. Asukkaat voivat käynnistää rakennushankkeen omatoimisesti tai lähteä mukaan rakennushankkeeseen.

Ryhmärakennuttamalla voidaan toteuttaa pientaloja, kerrostaloja sekä omistus- ja asumisoikeusasuntoja. Asunnot vastaavat asukkaiden omia tarpeita, jolloin asuntojen hinnan ja laadun suhde muodostuu hyväksi.

Tilaisuus on avoin kaikille, osallistuminen ei edellytä ilmoittautumista.

Urbaani, monipuolinen ja elävä Ravilaakso

Ravilaakson asuinaluetta kaavoitetaan entisen raviradan alueelle. Tavoitteena on, että asemakaava hyväksytään vuoden 2019 aikana.

– Alueelle syntyy arviolta 1600–1800 uutta asuntoa, jotka tarjoavat kodin noin 2500 asukkaalle. Alueelle luodaan monipuoliset mahdollisuudet erilaisille palveluille ja liiketiloille, Nylén jatkaa.

Alueelle on kaavoitettu rakennuspaikkoja noin 40 townhouse-talolle eli kaupunkitalolle. Talomalli muistuttaa rivitaloa, mutta siinä on 2-3 kerrosta. Kaupunkitalo voi sijaita omalla tontilla tai yhtiömuotoisella tontilla, joka muodostuu useamman kaupunkitalon kokonaisuudesta.

– Suomessa on onnistuneesti toteutettu useita erilaisia ryhmärakennuttamishankkeita viimeisen kymmenen vuoden aikana. Jotkut kunnat ovat kaavoittaneet tontteja erityisesti tähän käyttöön, Nylén kertoo.

Ravilaakson asemakaavaehdotus on ollut nähtävillä 7.6 – 5.8.  Lue lisää: https://www.vaasa.fi/ak1079

Infotilaisuuden ohjelma

• Tilaisuuden avaus / Asuntopäällikkö Jonas Nylén, Vaasan kaupunki

• Mikä on ryhmärakennuttaminen? Ryhmärakennuttamisen perusasiat ja case-esimerkit / Salla Korpela, Ryhmärakennuttajat ry

• Ravilaakson asuinalueen esittely, townhouse-talotyyppi ja tontinluovutus / Kaavoitusarkkitehti Oliver Schulte-Tigges ja tonttipäällikkö Pertti Onkalo, Vaasan kaupunki

• Kommenttipuheenvuoroja ja keskustelua

Julkaistu: 27.08.2019