Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Siilojen purku alkaa – seuraa Siiloliveä kaupungin verkkosivuilta

Julkaistu: 26.5.2023

Rantakadun betonisiilojen purkaminen on alkanut. Siilojen purkua voi seurata kesän ajan Vaasan kaupungin nettisivulla osoitteessa vaasa.fi/siilolive.

Betonisiilojen raskaampi konepurku alkaa ensi viikolla. Purun aikana läpiajo Rantakadun ja Museokadun välillä on estetty, jonka lisäksi Museokadulta poistuu pysäköintipaikkoja noin 20 metrin matkalta.

Vaasalaisen maamerkin purkua dokumentoidaan kaupungilla monin tavoin ja kuvamateriaalia tuotetaan kaupungin eri kanaviin. Striimikamera kuvaa siilojen purkua vuorotellen kahdesta eri suunnasta.

Striimiä voi seurata reaaliaikaisesti nettisivujen kautta osoitteessa vaasa.fi/siilolive.

–Uskomme, että asukkaita kiinnostaa siilojen katoaminen kaupungin keskeisestä rantasiluetista. Haluamme samalla lisätä yleistä tietoisuutta purun etenemisestä. Se toivottavasti myös edistää alueen turvallisuutta, kun purun edistymistä voi seurata kotisohvalta käsin, kertoo Vaasan kaupungin viestintä- ja markkinointijohtaja Leena Forsén.

Lisäksi koko purkuprosessi tiivistetään valokuvasarjaan, joka esitetään videomuodossa.

–Haluamme saada dokumentoiduksi valtakunnallisestikin merkittävän rakennetun kulttuuriympäristön muuttumisen, kertoo museotoimenjohtaja Elina Bonelius.

Aikataulullisesti purkutyö on valmis 24.10.2023 mennessä.

Verkkosivuillamme voit myös seurata reaaliaikaista web-kamerakuvaa Vaasan sisäsatamasta.