Ohita valikko
Asiakas lainaa kirjan

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Suurin osa kirjaston palveluista palautettu ennalleen

Julkaistu: 30.6.2021

Vaasan kaupunginkirjaston käyttämä kirjastojärjestelmä on saatu suurimmaksi osaksi palautettua järjestelmään kohdistuneen hyökkäyksen jäljiltä. Omatoimikirjastoissa, e-palveluissa ja verkkokirjastossa on vielä häiriöitä.

Vaasan kirjastojen lainaus- ja palautusautomaatit toimivat jälleen entiseen tapaan, mutta omatoimikirjastoissa, sähköisissä e-palveluissa ja verkkokirjastossa esiintyy edelleen häiriöitä.

Asiakkaita kehotetaan ottamaan yhteyttä kirjastoon, jos on suorittanut maksuja, palauttanut, varannut tai lainannut aineistoa Vaasan kaupunginkirjastossa tiistaina 22.6.2021. Kyseiset tapahtumat on rekisteröitävä uudelleen, sillä päivän aikana rekisteröidyt tiedot menetettiin, kun järjestelmää palautettiin.

Kirjastolta pyydetään ottamaan yhteyttä myös, jos on saanut myöhästymismaksuja käyttökatkosta johtuen. Verkkokirjastoon pääsee pian kirjautumaan ja tarkistamaan tilinsä.

Vaasan kaupunginkirjaston käyttämään kirjastojärjestelmä Mikromarciin kohdistui hyökkäys 23.6.2021. Hyökkäys lukitsi järjestelmän tilapäisesti. Järjestelmä on nyt suurimmaksi osaksi palautettu.

-Järjestelmätoimittaja Axiell on vahvistanut, että merkkejä asiakkaiden tietojen vuotamisesta ei ole havaittu, kertoo ts. palvelupäällikkö Jimmy Pulli, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista.