Ohita valikko
Moottorireki lastausvalmiina peräkärryn kyytiin

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Talvireittien ylläpito helpottuu – kuntatekniikalta avustus Trail Riders Vaasa -maastopyöräyhdistykselle

Julkaistu: 7.3.2022

Kuntatekniikka on myöntänyt Trail Riders Vaasa Ry -maastopyöräyhdistykselle 2 650 € avustuksen uuden kuomullisen peräkärryn hankintaan. Peräkärryssä kuljetetaan jatkossa moottorirekeä, jolla tehdään yhteensä 50-60 kilometrin mittaiset talviulkoilureitit ympäri Vaasaa sijaitseville poluille.

Trail Riders Vaasa tekee ja ylläpitää talviulkoilureittejä muun muassa Västervikin, Metsäkallion ja Bölen sekä Pilvilammen ympäristössä. Reitit tehdään yhdistykselle aiemmin lahjoitetulla moottorireellä sekä seuran myöhemmin hankkimalla toisella vastaavalla laitteella.

– Moottorireki vaatii ison kuomullisen peräkärryn, joten avustus tulee todella tarpeeseen ja helpottaa reittien ylläpitoa. Kuljettamiseen on käytetty aiemmin yksityishenkilön kärryä, joka on osoittautunut ajoittain haasteelliseksi, Trail Riders Vaasa Ry:n hallituksen puheenjohtaja Marko Jerohin kertoo.

– Ylläpidämme talvisin yli 50 kilometriä ulkoilureittejä talkoovoimin. Reitit ovat kaikkien luonnossa liikkujien vapaassa käytössä ja ne soveltuvat erinomaisesti kuljettavaksi esimerkiksi kävellen, juosten, maastopyörällä tai vaikka liukulumikengillä, Jerohin jatkaa.

– Olen erittäin iloinen, että kaupunki voi avustaa näin merkittävän ja laajalti arvostetun talkootyön suorittamisessa. Metsäpolkujen käyttömahdollisuus myös talvisaikaan on saanut paljon positiivista palautetta useassa eri yhteydessä, toteaa kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi.

Vaasan alueen talviulkoilureitit löytyvät trailmap.fi-palvelusta ja sovelluksesta. Valitse karttatasoksi ”MTB Talvikartta” ja seuraa vihreää katkoviivaa.