Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Tee hyvä teko – vie vanhus ulos!

Julkaistu: 15.9.2023

Vaasan vanhusneuvosto haastaa sinut osallistumaan Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanjaan 18.9.-1.10.2023.

Kampanjalla edistetään niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat siihen apua ja seuraa. Kampanjaan voi osallistua jokainen, joka haluaa tehdä hyvää.

Jos lähipiiristäsi tai naapurustostasi ei löydy ulkoiluseuraa kaipaavaa ikäihmistä, voit tarjota ulkoiluapua esimerkiksi Punaisen Ristin paikallisosastojen ystäväavun kautta. Toimintaan osallistuminen vaatii maksuttoman ystäväkurssin suorittamisen. Seuraava ystäväkurssi on osana ruotsinkielistä kulttuurikaveri-kurssia 2.10. ja seuraava suomenkielinen ystäväkurssi on 24.10.

Ikäihmiset voivat puolestaan pyytää ystäväavun kautta ulkoiluseuraa tai muuta apua arjen pieniin askareisiin numerosta 040 087 8910 maanantaista torstaihin klo 10-16.

Lähiympäristö on  loistava ulkoilupaikka

Lähiympäristö on useimmiten loistava ulkoilupaikka. Voitte tehdä yhdessä korttelikierroksen, puistolenkin, kauppakierroksen, kulttuurikävelyn tai pistäytyä lähimetsässä. Ihaninta on liikkua raittiissa ilmassa, nauttia syyssateesta tai pikku pakkasesta, turvallisessa seurassa.

Vie vanhus ulos -kampanjasivuilta löytyy ohjeita ja vinkkejä ulkoiluun kuten luontoelämysbingo, bongaa koira bingo ja sateenvarjojumppa.

– Haasta myös muut mukaan kampanjaan! Samalla voit osallistua Vuosi hyviä tekoja -kampanjaan ja merkitä hyvät tekosi laskuriin, kannustaa Irmeli Mandell vanhusneuvostosta.