Ohita valikko
Teeriniemen uusi päiväkoti sijoittuu Joutsenenkadun ja Teeriniemenkadun risteykseen. Ulkoverhoilussa näkyy asuinalueen lintuteema.

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Teeriniemen uusi päiväkoti on alueen sydän

Julkaistu: 19.3.2024

Teeriniemelle on valmistunut uusi päiväkoti, jossa on kahdeksan lapsiryhmää. Sekä lapset että henkilökunta iloitsevat uusista, raikkaista tiloista, joihin päästiin muuttamaan maanantaina 4.3.2024.

Suomenkielisessä päiväkodissa on paikka 150:lle lapselle. Kaksikerroksisessa talossa isompien lasten ryhmät ovat yläkerrassa ja pienempien ryhmät alakerrassa.

– Jokaisella ryhmällä on oma tilansa ja sisäänkäyntinsä. Kaikilla ryhmillä on oma eteinen, pienryhmätila, lepohuone ja wc-tila, kertoo päiväkodinjohtaja Virpi Lähteenmäki.

Koko päiväkodin yhteisiä tiloja ovat liikuntasali, taideverstas, aistihuone ja ruokasali. Pienemmät lapset syövät omissa tiloissaan ja isommat ruokasalissa.

Lähteenmäen mukaan varsinkin akustiikka on talossa erittäin onnistunut.

– Se on huomioitu niin kattojen kuin seinien akustiikkalevyissä kuin kalusteissakin. Kun ryhmätilan ovi on kiinni, ei käytävälle kuulu juuri mitään.

Ruokasalin ”puut” toimivat niin sermeinä, äänenvaimentimina kuin sisustuselementteinäkin.

Höyhenkisut ja seeprakissat

Päiväkodin lapset ovat saaneet olla mukana vaikuttamassa muun muassa rakennuksen taideteoksiin sekä lapsiryhmien nimiin.

– Meiltä löytyy nyt muun muassa Hymysuut, Pehmopullat, Höyhenkisut ja Seeprakissat. Ryhmien nimet luotiin lorutyöpajoissa, joita lapsille pidettiin viime keväänä, Lähteenmäki kertoo.

Teeriniemen alueen lintuteema näkyy myös päiväkodissa. Rakennuksessa on Ilona Partasen ja Milka Tulisen kolmen taideteoksen kokonaisuus, johon kuuluvat Lorulintu ja Lorulinnun pesä sisätiloissa sekä Lorupuu rakennuksen ulkoseinässä.

– Lapset ovat osallistuneet myös taiteen luomiseen. Ulkoseinän Lorupuu-teos täydentyy vielä ikkunateippauksilla, kertoo rakennuttajapäällikkö Emilia Sorama Vaasan kaupungin talotoimesta.

Teeriniemen päiväkotihankkeessa toteutettiin niin sanottua taiteen prosenttiperiaatetta, jossa noin 1 % hankkeen kustannuksista varataan taiteelle.

Ilona Partasen ja Milka Tulisen Lorulintu-taideteos on tehty akustiikkalevyistä.

Saleja ja keittiötä mahdollisuus vuokrata iltakäyttöön

Alakerran liikuntasalia, ruokasalia ja monitoimitilaa keittiöllä voi myös vuokrata ilta-aikaan. Kaikki kolme tilaa saa yhdistettyä toisiinsa liukuovet avaamalla, jolloin tilaan mahtuu enintään 120 henkilöä. Tilojen varauksesta voi tiedustella suoraan päiväkodinjohtajalta.

Uuden päiväkodin piha-alueet ovat turvallisuustarkastuksia vaille valmiit. Ennen sulaa maata vaativia tarkistuksia ulkoillaan vielä vanhan päiväkodin pihalla.

Teeriniemen vanha, 1980-luvulla rakennettu päiväkoti on saanut purkuluvan, ja se puretaan vielä tämän vuoden aikana. Tilalle on kaavoitettu kaupunkipientaloja.

Päiväkodissa on myös oma liikuntasali. Salia sekä viereisiä ruokailutiloja ja keittiötä voivat asukkaat vuokrata ilta-aikaan.