Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Uudeksi kulttuuri- ja kirjastotoimen johtajaksi valittiin Sanna Bondas

Julkaistu: 10.6.2022

Vaasan kulttuuri- ja liikuntalautakunta valitsi uudeksi kulttuuri- ja kirjastotoimenjohtajaksi filosofian maisteri Sanna Bondaksen 1.8.2022 alkaen.

Tällä hetkellä Sanna Bondas toimii vt. kulttuuri- ja kirjastotoimen johtajana. Hän on työskennellyt Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastotoimessa vuodesta 2012 lähtien, kulttuurijohtajana ja kulttuuripäällikkönä.

Koulutukseltaan Bondas on filosofian maisteri ja muusikko (AMK). Lisäksi hän on suorittanut johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon. Hänellä on erinomainen ja laaja-alainen tuntemus kulttuurialasta sekä kunnallishallinnosta ja hän omaa hyvän näkemyksen kirjasto- ja kulttuuritoiminnan kehittämisestä. Haastatteluryhmän valinta oli yksimielinen.

Kulttuuri- ja kirjastotoimen johtaja vastaa Vaasan kaupungin sivistystoimessa kulttuuri- ja kirjastopalveluista, niiden toiminnasta ja kehittämisestä sekä toimii esittelijänä kulttuuri- ja liikuntalautakunnassa. Hän myös johtaa alueellista kehittämistehtävää kirjastoasetuksen mukaisesti sekä yleisen kulttuuritoiminnan kokonaisuutta.

Kirjastotoimen johtajan kelpoisuusvaatimukset on määritelty laissa yleisistä kirjastoista ja ne kattavat myös kulttuuritoimen johtajan kelpoisuuden.

Kulttuuri- ja kirjastotoimen johtajan virkaa haki maaliskuun aikana kolme henkilöä, joista kaksi kutsuttiin haastatteluun.