Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Uudet koronaohjeet kouluille 7.2.2022

Julkaistu: 8.2.2022

Pohjanmaan hyvinvointialue on 7.2.2022 päivittänyt koulujen ja päiväkotien karanteeni- ja altistumisohjeita.

Hyvinvointikuntayhtymän alueella päivitetään tartunnanjäljityksen periaatteita ja eristyskäytäntöä vallitsevan koronavirustilanteen ja voimassa olevien kansallisten suositusten mukaisesti.

Koronainfektioon sairastuneen eristysaika lyhenee aikaisemmasta 10 päivästä 5 päivään. Ensimmäinen päivä lasketaan oireiden alusta.

Tartunnanjäljitys keskitetään jatkossa sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin ja työntekijöihin. Tämän mukaisesti kouluissa ja päiväkodeissa luovutaan ryhmäkaranteeneista altistumistilanteissa. Jatkossa vaikka samaan ryhmään tulisi useampia sairastumistapauksia, tämä ei aiheuta virallisia karanteeniin asettamisia. Periaatteena on, että terveet oireettomat lapset ja nuoret käyvät koulua, oireisena jäädään kotiin.

Huoltajille tiedotetaan kuitenkin jatkossakin Wilman kautta, mikäli ryhmissä on koronavirustapauksia.

Jatkossa viralliset eristyspäätökset kirjoitetaan pcr-testissä positiivisen tuloksen saaneille henkilöille heidän pyynnöstään. Mikäli henkilö on vielä oireinen 5 päivän jälkeen sairastumisestaan, suositellaan jatkamaan kotieristäytymistä ja palaamaan normaaliarkeen, kouluun tai töihin oireettomana.

Kuten muissakin virusinfektioissa, korona voi jättää lievän ärsytysyskän, haju/makuaistin muutoksia ja väsymystä pidemmän aikaa. Näiden lievien oireiden vuoksi ei tarvitse jatkaa eristystä, mikäli vointi on muuten hyvä.

Kotialtistuksissa sairastuneen perheenjäseniä suositellaan 5 päivän omaehtoiseen karanteeniin, mutta virallisia karanteenipäätöksiä ei sote-henkilöstön ulkopuolisille enää tehdä.

Noudatamme THL:n ohjetta: mikäli omaehtoisen karanteenin järjestäminen oireettomalle perheenjäsenelle ei ole mahdollista, voi oireeton perheenjäsen altistusaikana käydä töissä ja lapset koulussa/päiväkodissa. Periaatteena on, että lapset saavat terveinä tulla kouluun/päiväkotiin.

Nämä muutokset astuvat voimaan 7.2. Aikaisemmin asetettuja karanteeneja ei pureta takautuvasti.

Huom! Ateriapaketteja ei enää jaeta oppilaille, koska ateriapakettia varten tarvitaan virallinen karanteenitodistus. Yksittäisissä koronatapauksissa toimitaan kuten normaalin sairauspoissaolon yhteydessä.