Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Mies menossa autoon

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasa hakee avustusta liikenteen hiilidioksidipäästöjen pienentämiseen

Julkaistu: 3.2.2021

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 1.2.2021 muun muassa Vaasan liikenne 202x-hanketta.

Vaasan kaupungilla on strateginen tavoite olla hiilineutraali 2020-luvun loppuun mennessä. Päästöt ovat vähentyneet ajanjaksolla 2011-2019 noin 30 prosenttia. Merkittävimmät vähennykset ovat tulleet kuluttajien sähkönkulutuksesta sekä kaukolämmöstä. Tieliikenteen osalta vähennys on ollut noin 10 prosenttia. Liikenne on yksi haastavimmista päästösektoreista suuren toimijamäärän sekä erilaisten käyttötapausten vuoksi.

Vaasan liikenne 202x-hankkeella on tarkoitus määritellä tavoitetaso ja helposti ymmärrettävä mittari tieliikenteen hiilidioksidipäästöille. Lisäksi toteutetaan kaikki kulkumuodot kattava liikennemalli hiilidioksidipäästöjen reaaliaikaiseen seurantaan sekä lista merkittävimmistä toimenpiteistä, joilla vaadittava päästövähennys on mahdollista saavuttaa vuoden 2029 loppuun mennessä.

Hankkeen kustannusarvio on 100 000 euroa ja sille haetaan avustusta 70 prosenttia eli 70 000 euroa Ympäristöministeriön Kuntien ilmastohankkeet -avustushaun kautta. Kuntatekniikka vastaa Vaasan kaupungin 30 000 euron kustannusosuudesta ja aikoo hakea sille valtion avustuksen varmistuttua 50 prosentin vastinrahaa konsernihallinnolta.

 

Katso esityslistat liitteineen ja pöytäkirjat.
Lue, katso ja kuuntele aiemmat Mitä kaupunginhallitus päätti –jutut.