Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vaasa isännöi kaupunkipolitiikan huipputapahtumaa

Julkaistu: 28.9.2023

Vaasan kaupunki järjestää Kansallisen Kaupunkifoorumin 4.– 5.10. yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Päivien aikana keskustellaan muun muassa kansainvälisestä ja pohjoismaisesta yhteistyöstä, onnellisuudesta sekä turvallisuudesta. Vaasassa pidetään myös Innokaupunkien päätapahtuma samalla viikolla.

Tapahtumaan osallistuu noin 150 kaupunkikehittäjää kaupungeista, valtiolta, tutkimuslaitoksista ja yrityksistä. Teemana tänä vuonna on Maailmalta meille – meiltä maailmalle.

Foorumissa käsitellään muun muassa kansainvälistä yhteistyötä, joka on perustana Suomen ja suomalaisten kaupunkien menestymiselle. Vaasassa kun ollaan, niin myös pohjoismainen yhteistyö sekä onnellisuus ovat luonnollisesti agendalla. Foorumissa käsitellään myös hallituksen kaupunkipolitiikan linjauksia sekä tänä päivänä hyvin ajankohtaisia turvallisuus- ja huoltovarmuusteemoja.

Odotettuja puhujia meiltä ja maailmalta

Kaksi päivää kestävässä tapahtumassa on mukana merkittäviä puhujia, esimerkiksi professori, entinen pääministeri Alexander Stubb, kansanedustaja, entinen ulkoministeri Pekka Haavisto, kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen, onnellisuustutkija Ilona Suojanen sekä Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun sotilasstrategian opettaja, everstiluutnantti Joakim Paasikivi. Tapahtuma on pääosin suomenkielinen. Ohjelma kokonaisuudessaan täällä.

Tapahtuman tunniste sosiaalisessa mediassa on #kaupunkifoorumi2023.

Myös Innokaupunkien edustajat Vaasassa

Samalla viikolla Vaasassa pidetään myös Vuoden 2023 Innokaupunkien päätapahtuma 5.–6.10. Innokaupungit ovat suomalaisia yliopisto- ja yliopistokeskuskaupunkeja, jotka ovat määritelleet omat osaamisen ja kehittämisen kärkiteemansa valtion kanssa tehtyihin ekosysteemisopimuksiin. Mukana on yhteensä 19 kaupunkia ja yksi kunta.

Tapahtuma kokoaa Vaasaan Innokaupunkien koordinaattoreita, hanketoteuttajia, rahoittajia, ohjausryhmää sekä muita innovaatioekosysteemien kehittämisestä kiinnostuneita. Tapahtuman ohjelma täällä.