Ohita valikko
Sateenkaarilippu

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vaasa liputtaa yhdenvertaisuuden puolesta

Julkaistu: 12.6.2023

Vaasassa vietetään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia edistävää Pride-tapahtumaa 12.-18.6.2023. Vaasan kaupunki nostaa sateenkaariliput salkoon keskustan kävelykadulla 12.-18.6.

Pride-tapahtuman tarkoitus on muistuttaa yhtäläisten oikeuksien kuuluvan kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta.

– Olemme kaupunkina sitoutuneet edistämään tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä vastustamaan syrjintää. Vaasa haluaa olla kaupunki, jossa ihmisoikeudet toteutuvat laaja-alaisesti ja jossa kukaan ei kohtaa häirintää tai syrjintää, kertoo Vaasan kaupungin hyvinvointijohtaja Virve Flinkkilä.

Pride-tapahtuman järjestää Vaasan Seta ry. Lisätietoa ohjelmasta löytyy yhdistyksen sivuilta.

Henkilökunnalle koulusta ja tapahtumia

Valtakunnalliset Tasa-arvopäivät järjestetään tänä vuonna Vaasassa 11.–12.10. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön, Vaasan kaupungin, Åbo Akademin, Pohjanmaan hyvinvointialueen sekä Pohjanmaan liiton sekä tasa-arvotoimijoiden verkoston kanssa.

– Järjestämme myös tänä vuonna koulutussarjan tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta työntekijöillemme ja luottamushenkilöille yhteistyössä Pohjanmaan liiton ja hyvinvointialueen kanssa, Flinkkilä kertoo.

Nuorisopalvelut järjestää maksuttoman elokuvaillan ja tietovisan

Vaasan kaupungin nuorisopalvelut järjestää yhteistyössä Vaasan Setan kanssa ohjelmaa Pride-viikolla:

 • Elokuvailta Ritzissä 15.6.
  • elokuvana esitetään Tytöt, tytöt, tytöt
  • Ennen elokuvaa tarjolla on moktaileja ja livemusiikkia.
  • Ovet avataan yleisölle 17.30 elokuva alkaa klo 19.
  • Maksuton ja päihteetön tapahtuma on suunnattu 13–29-vuotiaille.
 • Nuorisovaltuuston järjestämä Pride-aiheinen tietovisa Café Kultsassa 13.6. klo 18-20
  • Hauskaa visailua, kivoja palkintoja sekä rentoa ajanviettoa.
  • Maksuton ja päihteetön tapahtuma on suunnattu 13–29-vuotiaille.

Nuorisopalveluiden työntekijöitä osallistuu myös Setan järjestämään Pride-kulkueeseen 17.6. Kulkueen puistojuhlassa Hietasaaressa on mukana myös nuorisopalveluiden uusi matkailuauto, joka toimii liikkuvan nuorisotyön uutena päämajana.

Sateenkaarinuorisotyö tärkeä osa toimintaa

Nuorisopalveluissa toimii sateenkaarinuorisotyön ryhmätoiminta. Sateenkaaritoiminta on matalakynnyksistä, rentoa ja suunnattu yli 13-vuotiaille nuorille.

– Tarjoamme kerran viikossa turvallisen tilan, johon saa tulla juuri sellaisena kuin on, yksin tai yhdessä. Paikalle voi tulla juomaan kupin kahvia, tutustumaan kivoihin tyyppeihin, juttelemaan ohjaajille tai ihan vaan rauhassa olemaan, nuoriso-ohjaajat kertovat.

Toiminnassa noudatetaan turvallisen ja yhdenvertaisen tilan ohjeita ja se on syrjinnästä vapaata.

– Tullakseen mukaan ei tarvitse määritellä itseään mitenkään. Vältämme olettamista ja kunnioitamme jokaisen yksityisyyttä. Toiminnassa noudatetaan myös vaitiolovelvollisuutta.