Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Öviksen lukio

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasa saa uuden muraalin Taiteiden yönä

Vaasa saa uuden muraalin eli suuren seinämaalauksen elokuussa, kun vaasalaiset taiteilijat Bekim Hasaj ja Valentina Gelain valmistavat teoksen Taiteiden yön yhteydessä. Muraali tulee Vasa Övningskolan lukion ulkoseinään.

Muraali on suuri maalaus, joka toteutetaan seinään tai muuhun pysyvään, julkiseen rakenteeseen. Uusi muraali tulee Vasa Övningskolan lukion liikuntasalin länsipäätyyn Koulukadun puolelle, Koulukadun ja Vaasanpuistikon risteykseen.

Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluiden kulttuurituottaja Ilkka Nyqvistin mukaan paikka on hyvä valinta, sillä koulu on profiloitunut taideainepainotteiseksi opinahjoksi:

– Halusimme näkyvyyden lisäksi piristää kaupunkikuvaa. Koulu oli heti mukana projektissa ja pääsemme toteuttamaan maalausta kesän lopulla ammattitaiteilijoiden kanssa.

Muraalin toteuttavat vaasalaistuneet taiteilijat Bekim Hasaj ja Valentina Gelain. Milanossa opiskelleet taiteilijat ovat tuttuja Black box genesis – taidestudiosta, joka toimii heidän työskentely- ja näyttelytilanaan. Taiteilijat pitävät julkisten tilojen teoksia tärkeinä, sillä ne ovat hyviä ilmaisumuotoja ja tapoja kommunikoida yhteisön kanssa.

Vaasalaisilta kerätään ajatuksia muraalia varten

Tähän teokseen taiteilijat toivovat vaasalaisilta ajatuksia siitä, mitä Taiteiden yö kaupunkilaisille merkitsee. Ajatukset sisällytetään syntyvään teokseen ja teemaan.

– Muraali on tarkoitettu juhlistamaan Taiteiden yötä, jota on vietetty kaupungissa 30 vuoden ajan. Tähän halutaan myös osallistaa kansalaisia keräämällä sanoja, tuntoja ja muistoja mitä vaasalaisilla liittyy taiteiden yöhön, Nyqvist kertoo.

Oman vastauksensa voi käydä antamassa Vaasan kaupungin Instagram-tilillä tai Facebook-sivulla kommentoimalla muraali-aiheista julkaisua tai vastaamalla kyselyyn pääkirjastossa. Kirjasto on avattu yleisölle 1.6.

Vaasassa on toteutettu muraaleja aiemminkin. Suurimmat niistä ovat Paloaseman tornissa oleva vartija sekä maisemamaalaus Hartmanninkujalla. Tämän vuoden muraalihankkeen toteuttamiseen saatiin apuraha Gröndahlin säätiöltä.

Seinämaalaus valmistuu 6.8., jolloin juhlitaan Taiteiden yötä.

Julkaistu: 03.06.2020