Ohita valikko
Nuoret

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasalainen lapsi ja nuori: kerro meille, millaisiin asioihin haluaisit vaikuttaa?

Julkaistu: 6.11.2023

Vaikutusmahdollisuudet omassa arjen ympäristössä ovat tärkeitä lapsille ja nuorille. Haluamme tietää millaisiin asioihin sinä, vaasalainen lapsi tai nuori haluaisit vaikuttaa Vaasassa? Onko esimerkiksi koulussasi, lähiympäristössäsi tai vapaa-ajallasi asioita, joihin haluaisitte vaikuttaa?

Vaasan kaupungin nuorten tieto- ja neuvontapalvelu Reimari, taiteen perusopetus TaiKon ja Vaasan nuorisovaltuusto keräävät lasten ja nuorten vastauksia kyselyllä, joka on avoinna 15.11.2023 saakka.

Sähköinen lomake

Vastata voi nimettömästi ja useamman kerran.

Vastauksista koostetaan näyttely ja esitys

Nimettömistä vastauksista koostetaan kauppakeskus Rewelliin näyttely, joka avautuu joulunavauksen yhteydessä la 18.11. Näyttely on avoinna 18.11.-17.12. (ma-la klo 10-18, su klo 12-16).

Lisäksi vastauksista koostetaan esitys, joka esitetään Valo-Ljus -tapahtuman yhteydessä lapsen oikeuksien päivänä 20.11.

Vastaukset näkyvät myös Vaasan kaupungin nuorisopalveluiden ja TaiKonin sosiaalisen median kanavissa. Kooste vastauksista viedään Vaasan nuorisovaltuuston toimesta tiedoksi myös kaupungin päättäjille.

Valo-Ljus -tapahtuma ma 20.11.

Vaasassa järjestetään YK:n lapsen oikeuksien päivän kunniaksi valokulkue maanantaina 20.11. klo 18. Tapahtuma alkaa torilta lasten oikeuksien julistuksella ja jatkuu valokulkueena Kasarmialueen kentälle, jossa tapahtuma huipentuu valoesityksiin.

Tapahtuman aikataulu:

  • klo 18 lasten oikeuksien julistus Vaasan kauppatorilla
  • noin klo 18.10 valokulkue lähtee torilta Kasarmialueelle
  • noin klo 18.20 kulkue saapuu Kasarmialueen kentälle, jossa esityksiä.

Kasarmialueen kentällä osallistujat voivat jäädä seuraamaan TaiKonin teatteri-, tanssi-, sirkus-, käsityö-, media- ja kuvataideoppilaiden valoesitystä.

Tapahtuma on avoin kaikille ja se kestää noin tunnin. Valo-Ljus-tapahtuman järjestää Vaasan kaupungin taiteen perusopetus TaiKon.