Ohita valikko
Perhe puistonpenkillä.

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasalaiset äänestivät itselleen suurempia roska-astioita ja lisää penkkejä rantareitille

Julkaistu: 6.5.2024

Vaasan osallistuvan budjetoinnin kohteeksi on valittu tänä vuonna suurempia roska-astioita ja lisää penkkejä rantareitille. Vaasalaiset saivat ehdottaa ideoitaan tammi-helmikuussa, ja ideoita kertyikin kaikkiaan huimat 429 kappaletta. Äänestys voittajasta oli auki 14.4. asti ja voittava idea keräsi 1340 ääntä.

Toiseksi äänestyksessä tuli minikoripallokenttä Onkilahteen 753 äänellä ja kolmanneksi lasten maksuton puistoruokailu 553 äänellä.

– Saimme upean määrän ehdotuksia ja myös äänestys innosti vaasalaisia. Roska-astioita ja penkkejä on toivottu monena vuonna ja nyt tämä kestosuosikki pääsi toteutukseen. Kiitämme jokaista ehdotuksensa antajaa ideoinnista, sanoo strategia- ja aluepalvelupäällikkö Suvi Aho.

Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on, että kaupunkilaiset osallistuvat oman ympäristönsä kehittämiseen sekä nostaa esiin tapoja, mihin julkisia varoja voidaan käyttää. Vaasa käyttää vuosittain 15 000 euroa osallistuvan budjetoinnin kohteen toteuttamiseen.

Osallistuvan budjetoinnin kohde valittiin tänä vuonna viidettä kertaa. Vuonna 2023 voittava idea oli avantouintipaikka Sisäsatamaan ja aiempina vuosina on saatu leluja päiväkoteihin, kukkaniitty sekä kirsikkapuisto.

”Pidetään Vaasa siistinä!”

– Tänä vuonna rantaretille penkkejä ja suurempia roska-astioita ehdotti yhteensä 12 henkilöä tai tahoa. Tämä kertoo, että asia on todella toivottu. Rantareitti tarjoaa paljon ulkoilu- ja maisemanihailumahdollisuuksia ja siksi sen viihtyisyys on monelle tärkeää. Uudet penkit ja roska-asiat toteutetaan jo tämän kesäkauden aikana, sanoo Aho.

Äänestäjät perustelivat voittanutta ehdotusta muun muassa seuraavilla syillä:

”Että kaiken ikäiset ihmiset voisivat nauttia Vaasan kauniista merimaisemasta ja istahtaa alas syömään eväitä. Roskiksia, ettei roskia heitetä maahan tai luontoon.”

”Rantareitin viihtyisyys on kaikkien vaasalaisten asia ikään tai sukupuoleen katsomatta.”

”Penkkejä lisää maisemien katsomiseen. Suuremmat roskikset voivat ehkä helpottaa niiden käyttöä.”

”Penkit olisi kaikille vaasalaisille, kun ei ole kesäpaikkaa, voisi nauttia luonnosta istuenkin ja roskathan ovat suuri ongelma, roskiksia pitäisi olla joka paikassa enemmän, ettei tarvitsisi järjestää ” kerää muiden roskat” kampanjoita, jokaisen pitäisi huolehtia omista roskista.”

”Rantareitti on suosittu ulkoilemiseen monille, joten suuremmat roskikset toivon mukaan pitävät rannat siistinä. Lisäpenkit tarjoavat levähdysmahdollisuuden useammalle.”

”Ehdottomasti lisää penkkejä ja roskiksia, kun tulee jälleen kesä ja ihmiset haluavat viettää aikaa ulkona. Tämä tulee hyvään tarkoitukseen.”

”Roskis on oltava aina näköpiirissä, jotta ihmiset viitsivät toimittaa roskansa niihin. Koiran omistajana on myös raivostuttavaa kävellä kakkapussi kädessä välillä todella pitkiä matkoja. Pidetään Vaasa siistinä! ❤️”