Ohita valikko
Verkkosivun lanseerauskuva

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vaasan ja seudun uusi verkkopalvelu julkaistaan tänään

Julkaistu: 10.9.2019

Vaasan kaupunki, Visit Vaasa, Vaasan seutu ja Merenkurkun saaristo julkaisevat valtakunnallisesti ainutlaatuisen yhteistyön tuloksena tänään uuden yhteisen verkkopalvelun. Vaasan seudun asukkaita, alueelle tulevia matkailijoita sekä yrityksiä palvellaan nyt yhden sivuston kautta osoitteessa vaasa.fi. Myös kaikki seudun tapahtumat löytyvät tämän sivuston kautta.

Ainutlaatuisella yhteistyöllä parempaa palvelua ja näkyvyyttä

Uusi verkkopalvelu on valtakunnallisestikin ainutlaatuisen yhteistyön tulos. Mukana olleiden organisaatioiden tiivis yhteistyö näkyy asiakkaille parempana palveluna.

Uuden verkkopalvelun projektipäällikkö Tiina Salonen kertoo käyttäjämäärien ja sitä kautta näkyvyyden kasvavan huomattavasti, kun kävijät ohjataan yhdelle sivustolle.

– Yhteisellä verkkopalvelulla haluamme vahvistaa Vaasan ja seudun vetovoimaa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin, Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén sanoo.

– Esimerkiksi kaikki alueen luontopolut löytyvät nyt yhdestä paikasta. Aikaisemmin seudun omien asukkaiden on pitänyt osata etsiä niitä matkailusivuilta, mutta nyt ne löytyvät samasta osoitteesta, Vaasan seudun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Max Jansson kuvailee.

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin toimitusjohtaja Stefan Råback on tyytyväinen työn tulokseen. – Se, että työtä tehdään yli organisaatio- ja kuntarajojen, osoittaa yhteistyön vahvuutta. Loppujen lopuksi kävijälle ja tiedonhakijalle on olennaista oikeastaan se, että hän löytää hakemansa tiedon, Råback toteaa.

Monta tarvetta, yksi osoite

Vaasan seudun asukkaita, alueelle tulevia matkailijoita sekä yrityksiä palvellaan nyt yhden sivuston kautta osoitteessa vaasa.fi.

  • Asu ja elä -osiosta löytyvät Vaasan palvelut asukkaille.
  • Koe ja näe -osio esittelee asukkaille ja matkailijoille Vaasan seudun nähtävyyksiä, aktiviteetteja ja elämyksiä sekä ainutlaatuisen Merenkurkun saariston maailmanperintökohteen.
  • Tapahtumat-osiosta löytyvät kaikki tapahtumat ja tapahtuman järjestämiseen liittyvät tiedot.
  • Koulutus ja työ -osio kertoo Vaasan seudun opiskelu- ja työmahdollisuuksista.
  • Yritykset-osiossa puolestaan kerrotaan muun muassa yritysten toimintaan ja kehittämiseen liittyvistä palveluista, yrittäjien verkostoista, sijoittumisesta Vaasan seudulle sekä toimitiloista.
  • Tietoa Vaasasta ja Vaasan seudusta kokoaa muun muassa esittelyt, seutufaktat, yhteystiedot sekä tiedot Vaasan kaupungin päätöksenteosta.

– Tapahtumat ovat tärkeitä seudulle. Tavoitteenamme on ollut, että tapahtumat löytyvät yhdestä paikasta. Tämä helpottaa sekä tapahtumanjärjestäjää ilmoittamaan tapahtumansa, että matkailijoita ja asukkaita löytämään kiinnostavia tapahtumia. Ilmoitamme syksyn aikana lisätietoa yhteistyöstä uuteen tapahtumakalenteriin liittyen, Jansson kertoo.

Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa Unescon luonnonperintökohde. – Haluamme tuoda esiin sen erityisyyden niin, että sekä seudun asukkaat, että matkailijat kauempaakin löytävät helposti käyntikohteisiimme, toiminnanjohtaja Kenth Nedergård Merenkurkun maailmanperintöyhdistyksestä painottaa.

– Aikaisemmin yrityksille suunnatut palvelut ovat olleet eri sivuilla, ja tiedonhakija on joutunut etsimään tietoja eri lähteistä. Nyt kaikki tärkeimmät palvelut on kerrottu samalla sivulla, ja käyttäjä ohjataan tarvittaessa palveluntarjoajan omille sivuille, markkinointipäällikkö Mari Kattelus VASEKilta kertoo.

Tutut osoitteet vaasanseutu.fi, visitvaasa.fi, merenkurkku.fi ja events.vaasa.fi ohjaavat automaattisesti tähän uuteen vaasa.fi -verkkopalveluun.

Käyttäjät mukana tekemässä

Jo sivuston konseptoinnista lähtien asukkaat, matkailijat ja yrittäjät ovat olleet mukana kommentoimassa ja kehittämässä verkkopalvelua. Keväällä julkaistiin sivuston kehitysversio, josta kävijät ovat antaneet kesän ajan palautetta. – Palaute on ollut erittäin positiivista. Kehitysideoitakin on tullut, ja olemme tehneet niiden perusteella muutoksia sivustoon, Salonen kertoo.

Paikallisuus nousee paremmin esiin kuin koskaan ennen, kun uutuutena verkkopalvelussa Vaasan kaupunginosille on tehty omat sivut. Kaupunginosasivulta löytyy tietoa asuinalueen palveluista, tapahtumista ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksista.

– Asukasyhdistykset ovat olleet mukana tekemässä sisältöä. Syksyn aikana saamme sisältöön asukkaiden äänen, kun pyydämme Vaasan sosiaalisen median kanavissa asukkaita kuvailemaan omaa asuinaluettaan ja kertomaan tarinoita siitä, Salonen kertoo.