Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasan kaupungin kesätöitä haki 2039 nuorta

Julkaistu: 1.3.2021

Suosituimpia kesätyöpaikkoja olivat puistotyöntekijän ja päiväkotiapulaisen tehtävät. Kesätyöhaku oli käynnissä koko helmikuun ajan ja päättyi eilen 28.2. Tänä vuonna haettavana oli noin 43 erilaista työtehtävää ja yhteensä 430 kesätyöpaikkaa. Lisäksi hoitajille on oma erillinen hakunsa, joka jatkuu vielä 31.4. saakka.

Kesätöihin haettiin viidessä eri hakuryhmässä: 14–15-vuotiaat, 16–17-vuotiaat ja 18–24-vuotiaat, korkeakouluopiskelijat sekä vammais- ja erityisnuoret. Erillishakujen tavoitteena on löytää mahdollisimman monelle nuorelle sopiva kesätyöpaikka.

– Työpaikoista puolet on 14-15 ja 16-17 ikäryhmälle, 47 prosenttia yli 18-vuotiaille ja loput ammattiin opiskeleville, kertoo työvoimasuunnittelija Anna Vesterback.

Vaasan kaupunki on alueen suurin työllistäjä ja kaupunki tarjoaa vuosittain sadoille nuorille ja opiskelijoille kesätöitä, kesäsijaisuuksia, harjoittelumahdollisuuksia sekä Kesäduuniseteleitä. Eniten työpaikkoja on sosiaali- ja terveystoimessa, päiväkodeissa, viheralueyksikössä, kirjastoissa ja museoissa. Kesätöihin haettiin muun muassa liikuntakavereita, digitutoreita, kesäkirjastokaveria ja kesäsomettajia.

Suosituimpien kesätyöpaikkojen top 5:

  1. Avustava puistotyöntekijä (316 hakijaa)
  2. Päiväkotiapulainen (281 hakijaa)
  3. Apuohjaaja liikuntaleirille (156 hakijaa)
  4. Kesätyöntekijä kunnossapitoon (139 hakijaa)
  5. Apuohjaaja Helppari-toimintaan (119 hakijaa)

Hoitajien haku yhä käynnissä

Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveystoimessa on tarjolla monipuolisia kesätyöpaikkoja myös lähihoitajille, sairaanhoitajille, sosionomeille, terveydenhoitajille ja fysioterapeuteille sekä alan opiskelijoille. Hoitajien kesätyöhaku on vielä käynnissä ja kestää 30.4. saakka. Hakeminen tapahtuu Kuntarekry-sivuilla osoitteessa www.kuntarekry.fi.

– Vielä ehdit hyvin hakea hoitajan kesäsijaisuuksia. Meillä on vielä useita sijaisuuksia tarjolla eri yksiköihin. Erityisesti kaipaisimme lisää hakijoita kotihoitoon ja palveluasumiseen, muistuttaa Anne Lindell kaupungin rekrytointipalveluista.

Lisäksi Vaasassa jaetaan työllistämisstipendejä nuorille urheilijalupauksille sekä 200 euron suuruisia Kesätyö 4H-yrittäjänä –tukia yrittäjyyden kokeilemiseen nuorille ja kesäduuniseteleitä, jota nuori voi hakea yhdessä yrityksen tai yhdistyksen kanssa.