Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasan kaupungin museot yhteiseen verkkopalveluun

Julkaistu: 29.2.2024

Vaasan kaupungin museot on siirtynyt yhteiseen vaasa.fi-verkkopalveluun. Museoiden monipuolinen kokonaisuus löytyy osoitteesta vaasanmuseot.fi.

Uusilta verkkosivuilta löytyvät muiden muassa museoiden näyttelyt ja tapahtumat sekä museovierailuun liittyvät käytännön asiat.

–Olemme tehneet sivuille eri kohderyhmiä kiinnostavia sisältöjä, esimerkiksi lasten kanssa museoon tuleville on oma kokonaisuutensa, kertoo yleisötyönpäällikkö Leena Nyqvist.

Myös museoiden laajat kokoelmat ja alueellinen toiminta Pohjanmaan maakunnan vastuumuseona on nostettu sivuilla esiin.

–Vastuumuseona meillä on tärkeä lakisääteinen tehtävä kehittää toiminta-alueen taidetta ja kulttuuriympäristöä koskevaa toimintaa sekä viranomaisena neuvoa ja edistää yhteistyötä, sanoo museotoimenjohtaja Elina Bonelius.

Lisää vetovoimaa ja tunnettuutta

Verkkosivu-uudistuksen myötä päivitettiin myös museoiden visuaalinen ilme Vaasan kaupungin brändi-ilmeen osaksi.

–Molemmat uudistukset lisäävät vetovoimaa ja tunnettuutta, yhteisellä vaasa.fi-sivustolla tavoitetaan suurempi kävijämäärä myös museoiden sivuille ja yhtenen brändi-ilme hyödyttää kaikkia toimijoita. Tavoitteena on ollut kohderyhmää houkutteleva ja tunnistettava sekä tulevaisuuden tarpeita palveleva kokonaisuus, sanoo Vaasan kaupungin viestintä- ja markkinointijohtaja Leena Forsén.

Museot siirtyvät yhteiseen vaasa.fi-palveluun erilliseltä sivustolta. Uudistuksen myötä kaikki Vaasan kaupungin kulttuurilaitokset löytyvät nyt samalta sivustolta.