Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Vaasan kaupunginorkesteri

Vaasan kaupunginorkesteri jatkaa elämysten tarjoamista Taidetestaajille syksyllä 2023

Julkaistu: 31.1.2023

Päivitetty: 10.5.2023

Taidetestaajat on kulttuurikasvatusohjelma, joka vie Suomen kahdeksasluokkalaiset ja heidän opettajansa vierailuille korkealaatuisiin taidekohteisiin ympäri Suomen.

Viime vuonna Vaasan kaupunginorkesteri tarjosi elämyksiä 1420 oppilaalle, jotka pääsivät tutustumaan kaupunginorkesterin toimintaan sekä kuuntelemaan orkesterin soittoa. Onnistuneen projektin jälkeen haimme uudestaan mukaan ja tulimme iloksemme valituiksi mukaan lukuvuodelle 2023–2024.

Taidetestaajat-toiminnan tavoitteena on purkaa myytti taiteesta vaikeana lajina sekä tarjota nuorille ikimuistoisia taidekokemuksia ja tilaisuuksia harjoitella oman mielipiteen perustelemista. Vierailun jälkeen kahdeksasluokkalaiset taidekriitikot saavat antaa palautetta ja kertoa fiiliksistään, jonka avulla taidelaitokset saavat ideoita kehittää sisältöjään sekä lisätä tarjontaansa ohjelmaa ajatellen nuorisoa kohderyhmänä.

Alla muutama arvio ja kommentti oppilaiden viimevuotiselta visiitiltä Vaasan kaupunginorkesterissa:

5/5 ”Upea tunnelma ja tuli hyvä mieli kun soitan itsekin soittimia. :)”

5/5 ”Erikoinen ja mieleenpainuva. Jong esitys sai mielen kummalliseen rauhan tunteeseen joka oli jännää. Beethovenin kappale ja sen esitys oli mahtava, täynnä upeita eleitä ja voimakkuuden vaihtelua.”

4/5 ”Kokemus oli mielenkiintoinen ja voisin mennä uudelleen.”

4/5 ”Sitä oli hauskaa katsoa ja kuunnella.”