Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vaasan kaupunki on myöntänyt työllistämisstipendin 23 urheilijanuorelle

Julkaistu: 31.3.2021

Vaasan kaupungin ja Vaasanseudun urheiluakatemian yhteistyössä mahdollistama urheilijoiden työllistämisstipendi myönnetään seurojen, akatemiavalmentajien sekä Vaasanseudun urheiluakatemian toiminnanjohtajan ehdotusten perusteella. Viime vuonna kaupunki myönsi 18 työllistämisstipendiä liikunnan parissa työskentelemisestä kiinnostuneelle nuorelle. Tänä vuonna stipendin sai 23 lahjakasta vaasalaisurheilijaa, jotka saavat harjoittelulleen taloudellista tukea viikon tai kahden viikon ajan.

– Nyt jo kolmatta kertaa myönnettävä nuorten urheilijoiden kesätyöstipendi on monimuotoinen toimintatapa. Samalla kun nuoret urheilijat saavat jatkaa lajinsa parissa harjoittelua, on heillä mahdollisuus saada kokemusta kesätyöstä ja tienata omaa rahaa. Lisäksi heillä on oiva tilaisuus kertoa lajistaan ja innostaa muita nuoria liikkumaan, Vaasan kaupungin työllistämisvastaava Helena Nurmikoski iloitsee.

Työllistämisstipendi on suunnattu 14–24-vuotiaille nuorille, jotka ovat kirjoilla Vaasassa. Sitä myönnettäessä otetaan huomioon nuorten lajit, tavoitteet ja tulevaisuuden suunnitelmat.

– Työllistämisstipendin tarkoitus on tukea nuoria urheilijoita tavoitteellisessa urheilussaan. Urheilijoiden valinnassa on myös otettu tänä vuonna enemmän huomioon nuorten vastauksia siitä, miten he mainostaisivat Vaasan kaupunkia tavoitteellisen urheilijan arkipäivässä, Vaasanseudun urheiluakatemian toiminnanjohtaja Jens Wallin kertoo.

Seuraa nuoria Instagramissa

Stipendin saaneet nuoret tulevat kertomaan harjoittelustaan kesän ajan Vaasanseudun urheiluakatemian Instagram-sivulla. Nuorten urheilijoiden arkea pääsee seuraamaan myös hashtageilla VsuaVriaSummer ja VaasaVasa.

Valitut urheilijat tuovat tänä vuonna skaalaan mukaan monipuolisemmin eri urheilulajeja viime vuosiin verrattuna. Instagramissa tullan näkemään lajeja kuten yleisurheilu, telinevoimistelu, uinti, paini, jalkapallo, jääkiekko, jousiammunta, pesäpallo ja amerikkalainen jalkapallo. Urheiluakatemian viestinnästä vastaava Martin Grandell on tarvittaessa nuorten tukena ja apuna somepäivittämisessä.

– Somessa tullaan näkemään motivoituneita, määrätietoisia ja tavoitteellisesti korkealle tähtääviä urheilijoita, jotka näyttävät meille arkipäiväänsä. He ovat myös saaneet tehtäväkseen tuoda laajemmin esille Vaasan kaupungin tarjoamia urheilupaikkoja sekä rentoutumispaikkoja harjoitusten ja kisojen väliin, Grandell kertoo.

Somepostausten lisäksi urheilijat pitävät tuetun jakson aikana harjoituspäiväkirjaa, johon oma valmentaja kuittaa suoritetut harjoitukset.