Ohita valikko
Kuva: Sara Alasuutari

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vaasan kaupunki tarjoaa opiskelijoille elämyksiä syyskuussa

Julkaistu: 13.9.2022

Viikolla 38 Vaasan kaupunki tarjoaa korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden tutustua kaupungin tarjoamiin palveluihin ilmaiseksi tai alennushintaan opiskelijakortilla. Mukana etuviikolla ovat Vaasan kaupunginorkesteri, Vaasan kaupunginteatteri, Vaasan kaupungin museot sekä Vaasan uimahalli.

Vaasan kaupunki tahtoo toivottaa opiskelijat tervetulleeksi Vaasaan Vaasa <3 Opiskelijat –etuviikon avulla. Etuviikolla 19.-25.9. korkeakouluopiskelijoilla on mahdollisuus tutustua kaupungin tarjoamiin palveluihin ilmaiseksi tai reilulla alennuksella opiskelijakorttia näyttämällä. Etuviikon avulla toivotaan, että uusi kotikaupunki tulisi opiskelijoille tutummaksi.

– Tarjoamme kaikille yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille viikon ajan ilmaisen sisäänpääsyn uimahalliin ja uimahallin kuntosaliin sekä kaikkiin kaupungin museoihin, joissa on näyttely etuviikolla. Tämän lisäksi kaupunginteatteri ja kaupunginorkesteri tarjoavat loistavia alennuksia etuviikon esityksiin. Opiskelijakorttia näyttämällä voi käydä uimassa ja museossa vaikka joka päivä, kannustaa sivistystoimen johtaja Christina Knookala.

Liikunta ja kulttuuri lisäävät onnellisuutta

Vaasassa on noin 13 000 korkeakouluopiskelijaa ja Vaasa onkin väkilukuun suhteutettuna yksi Suomen suurimmista opiskelijakaupungeista. Vaasan kaupungin tulevien vuosien strategiassa toistuvat teemat onnellisuus ja hyvinvointi halutaan saada näkymään myös opiskelijoiden elämässä.

– Meille on tärkeää, että asukkaamme ovat onnellisia. Liikunta ja kulttuuritapahtumat lisäävät onnellisuutta, ja siksi halusimme madaltaa opiskelijoiden kynnystä löytää kaupungin tarjoamien liikunta- ja kulttuuripalveluiden pariin. Samalla myös haluamme edistää kaupungin pitovoimaa. Opiskelijat ovat meille tärkeitä ja toivomme, että mahdollisimman moni saisi töitä ja jäisi tänne pysyvästi opiskelujen jälkeen, taustoittaa Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén.

Opiskelijoilla mahdollisuus tutustua kulttuuriin ja liikuntapalveluihin

Etuviikolla mukana ovat Vaasan kaupunginteatteri, Vaasan kaupunginorkesteri, Vaasan kaupungin museot sekä Vaasan uimahalli. Monipuolisen tarjonnan vuoksi opiskelijoilla on viikon aikana mahdollista tutustua kattavasti ja monipuolisesti kaupungin palveluihin.

Vaasan uimahallille ja uimahallin kuntosalille opiskelijoilla on ilmainen sisäänpääsy koko etuviikon ajan uimahallin ollessa avoinna yleisölle.

Vaasan kaupungin museoista mukana ovat Tikanojan taidekoti, Pohjanmaan museo sekä Vaasan taidehalli. Opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua museoiden valikoimaan ilmaiseksi opiskelijakorttia näyttämällä. Museot ovat avoinna etuviikolla normaalisti tiistaista sunnuntaihin klo 10-17. Museoissa on avoinna seuraavat näyttelyt:

·         Tikanojan taidekoti: Näyttämöllä

·         Pohjanmaan museo: Vallan ja varallisuuden symbolit

·         Vaasan taidehalli: You’ve Changed

Vaasan kaupunginteatteri tarjoaa opiskelijoille West Side Story –musikaaliin liput alennetulla opiskelijahinnalla. Etuviikolla lipun hinta on 30€. Liput voi ostaa Netticketistä niin kauan kuin lippuja riittää tai teatterin lippukassalta 063253961. Näytöksiä on viikolla 38 torstaina 22.9. klo 13 sekä lauantaina 24.9. klo 13 ja 19.

Vaasan kaupunginorkesteri tarjoaa Ritzissä 24.9. klo 15.00 olevan Chaplin: Kultakuume / Chaplin: Guldfeber –konsertin liput alennetulla opiskelijahinnalla. Etuviikolla lipun hinta on 4€. Liput voi ostaa Netticketistä niin kauan kuin lippuja riittää.