Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vaasan liikennemerkkejä ja päällystevaurioita kartoitetaan mobiilipelin avulla

Julkaistu: 24.11.2020

Päivitetty: 26.3.2021

Vaasan kaupunki ja tamperelainen startup–yritys Crowdchupa joukkoistavat liikennemerkkien ja päällystevaurioiden kartoituksen tienkäyttäjille mobiilipelin avulla.

Crowdchupa-sovelluksessa Vaasan kadut on ripoteltu täyteen kolikoita ja muita rahanarvoisia objekteja, joita kerätään videokuvaa nauhoittamalla. Videoista analysoidaan tekoälyn avulla katujen päällystevauriot ja liikennemerkkien sijainnit.

– Liikenneväylien kuvaaminen mobiilipelin avulla on mielenkiintoinen konsepti, joka nopeuttaa merkittävästi ajantasaisen tiedon keräämistä Vaasankin katuverkosta. Videokuvaa ja tekoälyyn pohjautuvaa kuvantulkintaa tullaan hyödyntämään alkuvaiheessa liikennemerkkirekisterin muodostamisessa ja ensi vuonna liikenneverkon päällysteiden kunnon kartoittamisessa, Vaasan kaupungin kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi toteaa.

Ensimmäiset kartoitukset tapahtuvat joulukuun alussa, jolloin Vaasan kaduille ripotellaan objekteja noin tuhannen euron arvosta pelaajien kerättäväksi. Objekteja on yhteensä noin kahden euron arvosta per kilometri ja parhaat kerääjät ovatkin aiemmissa kartoituksissa ansainneet jopa 20-30€ tunnissa. Osallistumiseen tarvitaan vain auto, tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidike ja Android-puhelin.

Kiinnostuneet osallistujat voivat täyttää oheisen lomakkeen tai liittyä Crowdchupan Whatsapp-ryhmään, jossa tiedotetaan tarkemmin Vaasan kartoituksista. Lisätietoa saa myös Crowdchupan Facebook-sivuilta. Crowdchupa-sovellus on ladattavissa Google Play Storesta.