Ohita valikko
Kuntsin modernin taiteen museo

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vaasan museot tarjoavat joululahjaksi ilmaispäiviä 19.–21.12. - Katso joulun ajan aukioloajat

Julkaistu: 11.12.2023

Päivitetty: 12.12.2023

Joululahjana kaupunkilaisille Vaasan kaupungin museot tarjoavat ilmaisen sisäänpääsyn näyttelyihinsä tiistaista torstaihin 19.–21.12.2023 sekä muuta joulun ajan erikoisohjelmaa ja tarjouksia. Joulun aikaan museoissa ovat voimassa poikkeavat aukioloajat.

Nähtävillä olevat näyttelyt:

  • Kuntsin modernin taiteen museo: 18 taiteilijan ja taiteilijaryhmän ryhmänäyttely Viivasta tilaan (Näyttelyssä vaihdetaan muutamia teoksia tammikuun alussa. Nykyiseen näyttelyyn voi tutustua 7.1. saakka.)
  • Tikanojan taidekoti: Berndt Lindholmin vanhempaa 1800-luvun suomalaista maalaustaidetta esittelevä Polkuja maisemaan –näyttely
  • Pohjanmaan museo: ruotsalaistaiteilija ja -kuvanveistäjä Roland Perssonin ensimmäinen suomalainen museaalinen yksityisnäyttely Twisted Realities, Vaasa400-näyttely sekä luonnontieteellinen perusnäyttely Terranova
  • Vaasan taidehalli: Bekim Hasajin ja Valentina Gelainin monitaiteellinen näyttelyprojekti Dripping Cavities

Joulun ajan poikkeukselliset aukioloajat museoissa:

  • pe 22.12.–ma 25.12. Joulu alkaa, museot suljettuina
  • ti 26.12. Tapaninpäivä, museot avoinna normaalien aukioloaikojen mukaisesti
  • su 31.12. Uuden vuoden aatto, museot avoinna klo 15 saakka
  • ma 1.1. Museot suljettuina

Muina aikoina museot ovat avoinna normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Museoihin pääsee ilmaiseksi jouluaattoa edeltävällä viikolla tiistaista torstaihin 19.–21.12.2023.

Konsertit Tikanojan taidekodissa

Joulun välipäivinä Tikanojan taidekodissa järjestetään kolme Vaasan kamarimuusikoiden Vuodenlopun musiikkisalonki Amor por Latinoamérica -konserttia. Esitykset järjestetään ke 27.12. klo 17 sekä to 28.12. klo 15 ja 17. Konserteissa esiintyvät Maano Männi (viulu) sekä Jose Casallas (kitara). Konserteissa esitetään Piazzolan, Villa-Lobosin, Barrioksen sekä Poncen sävellyksiä.

Liput konsertteihin voi hankkia NetTicket-palvelusta, Kotirannan Prisman infopisteeltä sekä Studio Ticketistä Rewell Centeristä. Lippujen normaalihinta on 25 € ja opiskelijahinta 15 €. Museokortilla lipuista saa 20 % alennuksen.

Joululahjoja ja aineettomia lahjaideoita museokaupoista

Kuntsin modernin taiteen museossa, Pohjanmaan museossa ja Tikanojan taidekodissa on museokaupat, joissa voi tehdä jännittäviä löytöjä. Myynnissä on esimerkiksi julisteita, leluja, tekstiilejä, paikallishistoriallisia tuotteita, pohjalaista käsityötä ja suomalaista designia. Kuntsin modernin taiteen museon sekä Pohjanmaan museon myymälöissä saat 10 % alennuksen ostoksistasi museokortilla.

Museokaupoissa vieraileville on joulun aikaan saatavilla erikoistarjous, jolla shoppailun lomassa saa eurolla nauttia lämmittävän glögin ja piparin.

Vaihtoehtona on myös aineettomia lahjoja. Museokortti ilahduttaa saajaansa koko vuoden ajan ja sellaisen voi hankkia lahjaksi itselleen tai toiselle Vaasan museoiden toimipisteistä. Lisäksi Visit Vaasan nettikaupasta on mahdollisuus ostaa lahjakorttina sisäänpääsylippu museovierailua varten. Toiselle annettu kulttuurielämys on matalan kynnyksen aineeton joululahja.