Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vaasan skeittihalli uudistui talkootyöllä

Julkaistu: 18.10.2023

Huutoniemellä sijaitseva Vaasan skeittihalli on uudistettu talkoovoimin ja käyttäjien toiveiden perusteella. Suuren työn on tehnyt lajin paikallinen yhdistys Vaasa Skate ry, jonka jäsenet rakensivat halliin uudet, monikäyttöisemmät rampit täysin kierrätysmateriaaleista.

Edellisen kerran skeittihallin rampit on uusittu vuonna 2017. Vanhat rampit olivat isoja eivätkä soveltuneet aloittelijoille tai harjoitteluun.

– Nyt hallissa on pienemmät ja monipuolisemmat rampit, joita voivat käyttää sekä aloittelijat että kokeneemmat skeittaajat, kertoo Vaasa Skate ry:n puheenjohtaja Markus Muurimäki.

Muurimäki on suunnitellut uudet rampit yhdistyksen työryhmän ideoinnin perusteella. Alun perin idea ramppien uudistamisesta lähti hallin käyttäjiltä.

– Saimme suoraan nuorilta toivetta, että hallia uudistettaisiin, ja lähdimme asiaa suunnittelemaan yhdessä asiantuntijoiden eli Vaasa Skate ry:n kanssa, kertoo nuorisopalvelukoordinaattori Anna-Leena Orava.

Halli on auki nyt myös sunnuntaisin

Vaasan kaupungin nuorisopalveluiden ylläpitämä skeittihalli sijaitsee Huutoniemellä. Sen käyttäminen on kaikille maksutonta.

Hallissa on omat vuorot eri ikäisille ja eri välineiden harrastaville. Myös tytöille on oma vuoro, jotta harrastamisen aloittamiselle olisi kaikille mahdollisimman matala kynnys.

Nuorisopalvelut pitää skeittihallia auki arkisin klo 14-21 ja vuokraa viikonloppuisin hallia esimerkiksi syntymäpäiviä varten.

– Tänä syksynä halli on auki kaikille myös sunnuntaisin klo 15-20, kun teemme yhteistyötä vaasalaisen Barely skate shopin Oscar Hagenin kanssa, Orava kertoo.

Katso tarkemmat aukioloajat

Vanhat rampit saatiin hyödynnettyä

Uusiin ramppeihin ei jouduttu ostamaan lainkaan puutavaraa, sillä talkooväki hyödynsi vanhat rampit ja rakensi niistä uudet. Vain pieneen katsomo-osaan tarvittiin uutta puuta.

– Puoli vuotta täällä on tehty duunia, lähinnä iltaisin ja öisin, Muurimäki kertoo.

Orava kertoo, että kaupungin nuorisopalvelut on todella tyytyväinen yhteistyöhön, ja käyttäjiltä on saatu vain hyvää palautetta.

– Kyllä ne nuorten ilmeet ovat olleet että wau, kun tänne on tultu ensimmäistä kertaa uusia tiloja katsomaan, Orava kuvailee.

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista nuorisotyön viikkoa teemalla ”Tätä on nuorisotyö”. Teemaviikolla nostetaan esiin nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi.

Vaasan skeittihalli

  • Axel Mörnentie 7
  • noin 770 m2
  • Maksuton kaikille
  • Avoinna arkisin klo 14-21 ja sunnuntaisin klo 15-20
  • Lauantaisin ja sunnuntaisin hallia voi vuokrata esimerkiksi syntymäpäiväjuhlia varten.
  • Hallissa järjestetään myös skeittikisoja sekä kesäleirejä lapsille ja nuorille.