Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Vasa skejthall har förnyats genom talkoarbete

Publicerad: 18.10.2023

Vasa skejthall som finns i Roparnäs har förnyats med talkokrafter och enligt användarnas önskemål. Den lokala föreningen Vaasa Skate ry har utfört ett stort arbete och föreningens medlemmar har byggt nya mer mångsidiga ramper i hallen helt av återvunnet material.

Ramperna i skejthallen förnyades senast år 2017. De gamla ramperna var stora och lämpade sig inte för nybörjare eller träning.

– Nu har hallen mindre och mer mångsidiga ramper som kan användas av både nybörjare och mer erfarna åkare, berättar Markus Muurimäki som är ordförande för Vaasa Skate ry.

Muurimäki har planerat de nya ramperna baserat på idéer från föreningens arbetsgrupp. Idéen om att förnya ramperna kom ursprungligen från hallens användare.

– Vi fick önskemål direkt från ungdomarna om att förnya hallen och vi började planera saken tillsammans med sakkunniga dvs. med Vaasa Skate ry, berättar ungdomsservicekoordinator Anna-Leena Orava.

Hallen är nu öppen även på söndagar

Skejthallen som upprätthålls av Vasa stads ungdomsservice finns i Roparnäs. Användningen av hallen är gratis för alla.

Det finns egna tider i hallen för olika åldrar och beroende på vilken utrustning man använder. Det finns också en egen tur för flickor för att göra tröskeln så låg som möjligt att börja med hobbyn.

Ungdomsservicen håller skejthallen öppen på vardagar kl. 14-21 och hyr ut hallen på helgerna till exempel för födelsedagar.

– Den här hösten är skejthallen öppen för alla också på söndagar kl. 15-20 då vi samarbetar med Oscar Hagen från Barely Skate Shop i Vasa, berättar Orava.

Se deltalerade öppettider

Gamla ramper kom till användning

Talkoarbetarna kunde återanvända virket från de gamla ramperna vid bygget och man behövde inte köpa något nytt virke till de nya ramperna överhuvudtaget. Endast för en liten del av läktaren behövdes nytt virke.

– Vi har arbetat här i ett halvt år, främst på kvällar och nätter, berättar Muurimäki.

Orava säger, att stadens ungdomsservice är mycket nöjda med samarbetet, och man har fått enbart positiv feedback från användarna.

– Ungdomarna har varit imponerade när de har fått se de nya utrymmena för första gången, beskriver Orava.

Den här veckan firas den nationella ungdomsarbetsveckan med temat ”Det här är ungdomsarbete”. Under temaveckan lyfter man fram det värdefulla arbete som ungdomsarbetare, organisationer, kommuner och församlingar gör för de unga.

Vasa skejthall

  • Axel Mörnesvägen 7
  • cirka 770 m2
  • Avgiftsfri för alla
  • Öppen vardagar kl. 14-21 och söndagar kl. 15-20
  • På lördagar och söndagar kan man hyra hallen till exempel för födelsedagskalas.
  • I hallen ordnas även skejttävlingar samt sommarläger för barn och unga.