Ohita valikko
Lapset leikkii

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasan uudeksi varhaiskasvatusjohtajaksi on valittu Anna Buss

Julkaistu: 31.5.2024

Vaasan kaupungin uudeksi varhaiskasvatusjohtajaksi on 29.5. valittu kasvatustieteen maisteri Anna Buss.

Anna Buss aloittaa uudessa työssään 1.8.2024. Buss on työskennellyt Åbo Akademissa opintopäällikkönä ja viimeiset vuodet projektijohtajana varhaiskasvatusalaan liittyvässä hankkeessa.

Buss väittelee kasvatustieteen tohtoriksi varhaiskasvatuksen alalta kesäkuussa 2024. Lisäksi hän on suorittanut sosionomin (varhaiskasvatus) tutkinnon, opetushallinnon tutkinnon (rehtorin pätevyys) ja opettajan pedagogiset opinnot.

Nykyisen työnsä kautta Buss on luonut laajan verkoston varhaiskasvatuksen alalta ja hänellä on erinomaiset valmiudet kehittää varhaiskasvatusta Vaasassa.

– Vaasan kaupunki vetoaa minuun monikielisyytensä, laadukkaan varhaiskasvatuksen ja kehittämislähtöisen ajattelutapansa vuoksi. Varhaiskasvatuksen kenttä on laaja, mikä inspiroi minua. Se tarjoaa minulle myös mahdollisuuden jatkaa varhaiskasvatuksen ja sen palveluiden kehittämistä yhdessä koko henkilöstön kanssa, iloitsee Anna Buss.

Johtamiskokemusta sekä tuntemusta varhaiskasvatus- ja kunta-alasta

Varhaiskasvatusjohtajan virkaan saapui hakemuksia 11 ja haastatteluun kutsuttiin kuusi hakijaa.

Kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsenistä, sivistystoimen toimialan sekä varhaiskasvatuksen edustajista koostunut haastatteluryhmä ehdotti lautakunnalle varhaiskasvatusjohtajaksi Anna Bussia. Lautakunta valitsi Bussin virkaan haastatteluryhmän arvion perusteella.

– Anna Bussilla on vahva tutkimustietoon pohjautuva tuntemus varhaiskasvatuksen alasta ja hyvä kokemus esihenkilönä toimimisesta. Kunnallinen päätöksenteko sekä lautakuntatyö ovat hänelle tuttuja, ja hän on toiminut asioiden valmistelijana päätöksentekoa varten myös Åbo Akademissa. Kaiken kaikkiaan Bussilla on hyvät valmiudet johtaa varhaiskasvatuksen tulosalueen henkilöstö-, talous- ja yleishallintoa, perustelee sivistystoimenjohtaja Christina Knookala.