Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vaasan uusi skeittipuisto aukeaa 2.10. 

Julkaistu: 29.9.2021

Vaasan uusi skeittipuisto avataan yleisölle lauantaina 2.10., Vaasan syntymäpäivänä.

Noin 1 000 neliömetrin suuruinen betoninen skeittipuisto on rakennettu Onkilahden toimintapuistoon Vöyrinkaupungin puolelle, Pitkänkadun päähän parkkialueiden pohjoispuolelle.

Puiston suunnittelussa on ollut aktiivisesti mukana myös paikallisen skeittiseuran jäseniä.

– Saimme suunnittelussa otettua hyvin huomioon kaikki eri katuskeittauksen tyylit. Puistoon saatiin elementtejä kaiken tasoisille harrastajille. Nousuja ja laskuja on eri kulmissa, ja myös kaarevia ramppeja löytyy eri kokoisina, kertovat kaupungin liikuntatoimenjohtaja Mika Lehtonen sekä Vaasa Skate ry:n sihteeri Jussi Haapamäki.

Sijainti loistava: keskeinen ja helppo kulkea

Haapamäen mukaan on erityisen tärkeää, että Vaasaan saadaan nyt juuri ulkona sijaitseva skeittipuisto.

– Skeittikulttuuriin kuuluu vahvasti se, että aina ensisijaisesti skeitataan ulkona. Toivomme, että kunnollisen ulkopuiston myötä saadaan myös lisää aktiivisia skeittauksen harrastajia Vaasaan.

Lajin harrastajat olivat mukana myös valitsemassa skeittipuiston sijaintia yhdessä kaupungin edustajien kanssa.

– Sijainti Onkilahden puistossa on ihan loistava: sopivan keskeinen, tänne helppo kulkea joka puolelta Vaasaa, Haapamäki kuvailee.

Lehtosen mukaan uudessa skeittipuistossa yhdistyvät hienosti kaupunkikulttuuri, liikunnallinen harrastaminen ja urheilu.

Maisemointityöt jatkuvat ensi vuoden puolella

Työt skeittipuiston ympärillä Onkilahden toimintapuistossa jatkuvat vielä syksyn ja ensi kevään ajan. Syksyllä toteutetaan laatoitustöitä, ja keväällä kalusteiden asennuksia ja istutuksia.

Skeittipuisto valmistui yhteistyönä yli hallintorajojen: skeittipuiston rakennuttajana toimii Vaasan kaupungin kuntatekniikka, investoinnin rahoituksesta vastaa kaupungin liikuntapalvelut ja skeittipuiston ylläpidosta vastaa sen valmistuttua kuntatekniikan liikuntapaikat-yksikkö.

Skeittipuiston kustannukset ovat 350 000 euroa. Urakoitsijana toimii Leikkiset Oy.