Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasassa istutetaan jälleen kymmeniä tuhansia kesäkukkia

Julkaistu: 10.6.2024

Vaasan kaupunkiympäristöä koristaa jälleen upeat kesäkukat. Tänä vuonna kesäistutusten teema on lämpimänsävyiset oranssi ja viininpunainen. Tutustu kesäkukkaesitteeseen ja lähde kukkakävelylle esitteestä löytyvän kartan opastamana.

Kesäkukkien suunnittelu alkaa jo edellisen vuoden loppupuolella, kun valitaan muun muassa istutusten värimaailma. Tänä vuonna kukkaistutussuunnittelusta vastaa suunnitteluhortonomi Åsa Enholm viheraluehortonomi Leila Roinisen ohjauksessa.

Kesäkukkakausi

Vuoden 2024 kesäkukkakausi alkaa pääsiäisen aikoihin, kun Vaasan keskustaan tuodaan tetenarsissit. Toukokuussa kukkii jo noin 28 000 tulppaania ja narsissia, jotka on istutettu viime lokakuussa. Sipulikasvit kukkivat tänä vuonna keltaisen, oranssinpunaisen, vaaleanpunaisen ja violetin sävyissä.

– Toukokuun tiimoilla alamme kaupunginpuutarhalla myös valmistelemaan ryhmäkasvi-istutuksia, kun kukkatornien ja -astioiden istutus aloitetaan kasvihuoneella, Enholm kertoo.

Istutukset jatkavat kasvua kasvihuoneessa yöpakkasten ja routaöiden loppumiseen saakka, minkä jälkeen ne tuodaan eri puolille kaupunkia.

– Sipulikasvien lakastuttua maaryhmät lannoitettaan ja käännetään kukkaistutuksia varten. Juhannukseen mennessä kaikki, noin 19 000 kappaletta, kesäkukkaa on istutettu, Enholm kertoo.

Kesäkukat ihastuttavat kaupungin asukkaita ja vierailijoita noin neljän kuukauden ajan. Kesäkukat kukoistavat tänä vuonna lämpimän oranssin ja viininpunaisen sävyissä, joissa tehosteväreinä ovat violetti, keltainen ja valkoinen.

Tutustu kesäkukkaesitteeseen ja lähde kukkakävelylle

Kesän kukkaistutuksia esitellään lajeittain sekä istutuspaikoittain kesäkukkaesitteessä. Sähköisen kesäkukkaesitteen voi ladata kaupungin sivulta.

Vuodelle 2024 on myös suunniteltu kukkakävely Vaasan keskustaan. Kukkakävely on 3,5 kilometriä pitkä lenkki, joka kulkee Kauppatorin puistikoiden ja puistojen läpi sekä rantaa pitkin. Reitin varrelta löytyy penkkejä, joilla voi levähtää ja nauttia kesäisestä Vaasasta.

Kesäkukkaesite 2024