Ohita valikko
Katu Vaasassa

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vaasassa poikkeuksellisen vähän liikenneonnettomuuksia viime vuonna

Julkaistu: 22.3.2021

Vaasassa sattui viime vuonna poikkeuksellisen vähän omaisuus- tai henkilövahinkoihin johtaneita liikenneonnettomuuksia. Asia selviää Tilastokeskuksen ylläpitämästä rekisteristä, johon kirjataan kaikki poliisin tietoon tulleet liikenneonnettomuudet.

Vuonna 2020 Vaasan kaupungin alueella sattui 154 omaisuusvahinkoihin ja 29 henkilövahinkoihin johtanutta onnettomuutta. Vuonna 2019 vastaavat luvut olivat 285 omaisuusvahinkoa ja 37 henkilövahinkoa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana henkilövahinkoihin johtaneet onnettomuudet ovat pudonneet yli puolella.

– Viime vuosi oli koronan takia poikkeuksellinen ja esimerkiksi lokakuussa keskustan liikennemäärät vähenivät noin 7 % verrattuna vuoden 2019 vastaavaan ajankohtaan. Tämä varmasti osittain selittää liikennevahinkojen alhaisen määrän. Lisääntynyt etätyö ja liikenneruuhkien tasaantumien on toinen selittävä tekijä, arvelee liikennesuunnittelupäällikkö Pertti Hällilä Vaasan kaupungilta.

Vaasan seudun vuonna 2010 laaditussa liikenneturvallisuussuunnitelmassa asetettiin tavoitteeksi alle 40 henkilövahinkoon johtavaa onnettomuutta vuodelle 2020.

– Välitavoitteeseen on nyt päästy, mutta haluttuun nollalukuun on vielä pitkä matka. Aikaisempiin vuosiin nähden vuosi 2020 oli kuitenkin liikenneturvallisuuden suhteen poikkeuksellisen hyvä, Hällilä kertoo.

Kaupungin tilastot liikenneonnettomuuksien kokonaismäärissä yltävät vuoteen 1982 asti. Tilastollisesti heikon vuosi oli 1989, jolloin poliisin tietoon tuli yhteensä 681 liikenneonnettomuutta.

Tilastograafi, jossa kuvaillaan liikenneonnettomuuksien määrän kehittymistä vuosina 2002-2020