Ohita valikko
Café Kanttorila

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vähänkyrön Kirkonmäelle kahvila ja museo

Julkaistu: 19.6.2019

Vähänkyrön Kirkonmäki on arvokasta kulttuurimaisemaa, jonne on juuri avautunut uusi kahvila vanhaan Kanttorilaan. Myös Pläkkyrimuseo muuttaa samaan pihapiiriin vahvistaen Kirkonmäen kulttuurikeskittymää.

Vähänkyrön läpi virtaava Kyrönjoki on yksi suomen 27 kansallismaisemasta, ja Vähästäkyröstä löytyy myös kaksi valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuurimaisema, Merikaarto ja Kirkonmäki.

Kirkonmäellä on useita vanhoja rakennuksia, joita on kunnostettu uusiin käyttötarkoituksiin. Savilahti-talon pihapiirissä oleva vanha Kanttorila otettiin jälleen käyttöön, kun Cafe Kanttorila avasi tiloissa ovensa kesäkuun alussa.

─ Noin 200 vuotias Kanttorila on nyt saanut uuden elämän, ja toimii kahvilana upeasti. Historiallinen miljöö on ihastuttanut vierailijoita, kertoo Vaasan kaupungin aluepalvelupäällikkö Suvi Aho.

Myös Pläkkyrimuseo muuttaa samaan pihapiiriin syksyllä. Vähänkyrön pläkkyriperinne ulottuu aina 1700-luvulle asti, ja museossa kävijä pääsee näkemään, miten ja millaisilla työkaluilla peltiesineitä, kuten fyrry-lelua tehdään.

─ Vähässäkyrössä ihastuttavat paitsi kulttuurimaisema, myös käsityöperinteet ja paikalliset maut, joista myös kahvilassa pääsee nauttimaan, Aho kuvailee.