Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vähässäkyrössä juhlitaan kesän avajaisia rautakauden tyyliin

Julkaistu: 9.6.2022

Vähänkyrön ja Cafe Kanttorilan kesän avajaistapahtumaa vietetään lauantaina 11.6.2022. Avajaistapahtuma Aikamatka Vähänkyrön rautakauteen on osa Vähänkyrön kesän tapahtumien isompaa kokonaisuutta ja historiaan liittyvien tapahtumien kirjoa.

Vähänkyrön kesä starttaa Cafe Kanttorilan pihapiirissä lauantaina 11.6. klo 12 alkaen. Tapahtumassa on mukana monenlaista ohjelmaa rautakauden teemaan liittyen. 

– Kyrönmaalla on Suomen tihein muinaisjäämistö. Tänä kesänä mielikuvitusta ruokkiva rikas historia näkyy myös kesän tapahtumissa, joista löytyy koettavaa koko perheelle, kertoo aluepalvelupäällikkö Suvi Aho.

Tekemistä koko perheelle

Savilahti-talon pihapiirin valtaavat viikingit klo 12-18 ja koko perheen toimintarasteilla on mahdollista kokeilla pehmomiekkailua ja jalkajousella ampumista. Tapahtumassa voi tutustua lisäksi lankojen värjäykseen sekä lautanauhojen tekoon. Paikalla on myös kulttuuriperinteen ja magian inspiroimia tuotteita valmistava Käreitär. 

Maailmanperintöopas Vesa Heinonen luennoi klo 15 aiheesta Vähäkyrö ja Kyrönjokilaakso 1000 vuotta sitten. Luentoa ja tapahtumaa elävöittävät eteläpohjalainen historianelävöittämisyhdistys Faravidin Sudet Ry miekkailunäytöksillä. 

Nälän yllättäessä Vähäkyrö-seura myy lohikeittoa Savilahti-talolla 80 ensimmäiselle nälkäiselle ja Cafe Kanttorila palvelee herkkusuita klo 12-18. 

Rautakauden ja historian inspiroimia tapahtumia pitkin kesää

Vähänkyrön kesän tapahtumat jatkuvat avajaistapahtuman jälkeen historiallisella teemalla läpi kesän.  

Tulevia tapahtumia ovat muun muassa: 

  • Vähänkyrön Perinnepäivä 2.7.2022 klo 12-15 
  • Käreittären mystinen aikamatka rautakautiselle Kaavontönkälle 7.7.2022 sekä 21.7.2022 klo 17 
  • Birgit Nurmelan tunnelmallinen aistikävely patikkapolulla 14.7.2022 klo 17 

Lisäksi heinäkuussa keskiviikkoisin Pläkkyrin ja savitaitelijan työnäytöksiä klo 15 Pläkkyrimuseo Fyrryssä. Cafe Kanttorila ja Pläkkyrimuseo Fyrry ovat avoinna ti-su 10.6.-14.8.2022 klo 12-18.