Ohita valikko
Älypuhelin naisen kädessä

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Varhaiskasvatuksen palvelut löytyvät jatkossa yhdestä sovelluksesta

Julkaistu: 30.1.2024

Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksessa on käynnissä järjestelmäuudistus, jonka tavoitteena on helpottaa asiakkaiden arkea sekä henkilöstön työtä. Uudistuksen myötä käytössä oleva Effica-järjestelmä päivittyy Edlevoksi, joka kattaa jatkossa kaikki varhaiskasvatuksen toiminnot. Tavoitteena on, että järjestelmäuudistus valmistuu vuoden 2025 loppuun mennessä.

Tällä hetkellä varhaiskasvatuksessa on käytössä useita eri järjestelmiä ja sovelluksia.

Varhaiskasvatuksen ja huoltajien väliseen viestintään käytetään Wilmaa, ja huoltajat ilmoittavat hoitoajat Edlevo-palvelussa.

Henkilökunta käyttää myös Effica-järjestelmää, jossa käsitellään esimerkiksi asiakas- ja päätöstietoja, laskutusta sekä lasten sisään- ja uloskirjauksia ja poissaoloja.

Yhdellä kirjautumisella kaikki toiminnot

Uudistuksessa siirrytään käyttämään vain yhtä palvelua, joka on Edlevo. Jatkossa huoltajien käytössä on siis vain yksi järjestelmä, jonka kautta voi sekä viestiä päiväkotiin että ilmoittaa lapsen hoitoajat.

– Meille on tullut paljon palautetta huoltajilta siitä, että olisi hyvä, jos käytössä olisi vain yksi järjestelmä. Nyt vastaamme tähän palautteeseen. Huoltajien käyttökokemus paranee huomattavasti, kun yhdellä kirjautumisella pääsee käsiksi kaikkiin varhaiskasvatukseen liittyviin toimintoihin, kuvailee projektipäällikkö Sari Ylikantola.

Kirjeistä sähköisiin päätöksiin

Uudistuksen myötä myös päätökset varhaiskasvatuspaikasta, asiakasmaksupäätökset ja tulotietojen ilmoittaminen saadaan sähköisiksi.

– Tällä hetkellä päätökset tulevat koteihin kirjeitse. Tämä on yksi iso kokonaisuus, johon asiakkaamme ovat toivoneet muutosta, Ylikantola kertoo.

Ensimmäinen huoltajille näkyvä askel tapahtuu kevään aikana, kun he pääsevät Edlevossa valitsemaan, hyväksyvätkö sähköiset päätökset. Jos huoltajat valitsevat tämän vaihtoehdon, saavat he ensimmäiset sähköiset päätökset Edlevon kautta jo tämän kevään aikana.

Edlevossa on käytössä vahva tunnistautuminen eli sinne kirjaudutaan suomi.fi –tunnistuksen kautta.

Projektissa on vahvasti mukana myös Tietoevry, jonka tuote Edlevo on.