Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Talkoot

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vieraslajitalkoot keräsivät runsaasti osallistujia kesän aikana – yhdistys- ja seuratalkoita järjestettiin yhteensä 29 kertaa

Kuntalaiset ovat osallistuneet ahkerasti vieraslajien torjuntaan kuluneen kevään ja kesän aikana. Mukana talkoissa oli 19 seuraa sekä yhdistystä ja talkoisiin osallistui noin 400 henkilöä.

Talkootyön lisäksi kaupunkilaiset ovat tehneet aktiivisesti ilmoituksia vieraslajihavainnoista viheralueyksikölle. Talkoita on järjestetty muun muassa Gerbyn, Hietalahden, Huutoniemen, Ristinummen, Suvilahden, Vaskiluodon ja Vähänkyrön alueilla. Talkoolaisten lisäksi viheralueyksikön henkilökunta tekee läpi kesäkauden vieraslajien torjuntaa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä kuntalaisten talkootoimintaan ja se on tuottanut tulosta, kertoo viheraluehortonomi Leila Roininen.

Jättipalsamia päästiin tänä vuonna torjumaa ajoissa. Vieraslajina se leviää nopeasti, vähentää luonnon monimuotoisuutta ja edesauttaa maaperän kulumista

– Talkootorjunta kesäkuussa oli hyvä ratkaisu, sillä kasvi on vielä silloin helppo poistaa. Jättipalsamin leviäminen tapahtuu ainoastaan siementen välityksellä ja kasvi voi levitä jopa seitsemän metrin päähän. Siksi on tärkeää, että kasvi saadaan poistettua ajoissa, jatkaa toimistohortonomi Kartiina Rautala.

Ensi vuonna 2020 paikallisten seurojen ja järjestöjen toivotaan olevan yhteydessä talkoista viheralueyksikköön toukokuun ja heinäkuun välisenä aikana osoitteeseen viheralueyksikko@vaasa.fi.

Julkaistu: 30.09.2019