Ohita valikko
Esa Siltaloppi. Kuva: Camilla Andersson.

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vuoden vaasalainen kulttuuriteko-palkinto valokuvaaja Esa Siltalopille

Julkaistu: 22.4.2024

Nostalgisen Vaasa-aiheisen valokuvanäyttelyn järjestänyt pitkän linjan valokuvaaja Esa Siltaloppi saa palkinnon Vuoden vaasalainen kulttuuriteko 2023. Vaasan kulttuuri- ja liikuntalautakunta myöntää palkinnon edellisen vuoden aikana toteutetulle kulttuuriteolle, joka kehittää ja monipuolistaa Vaasan kulttuurielämää.

Moni vaasalainen ihastui viime vuonna näyttelyyn, joka esitti 1970- ja 1980-lukujen Vaasaa valokuvin. Valokuvaaja Esa Siltalopin järjestämä näyttely Mustavalkoinen Vaasa palkittiin Vuoden vaasalaisena kulttuuritekona 2023.

Vaasan kulttuuri- ja liikuntalautakunta myönsi palkinnon perusteluinaan, että näyttely herätti paljon kiinnostusta ja oli selkeästi liikuttanut useita näyttelyn nähneitä henkilökohtaisesti. Näyttelyn näki yli 3200 kävijää 22.4.–11.6.2023 Galleria Ibiksessä.

Kuva: Camilla Andersson

Perusteluissa nostettiin myös sitä, että Esa Siltaloppi oli onnistunut valitsemaan näyttelyyn otoksen kuvia, jotka herättivät monilla arvokkaita ja eläviä muistoja nuoruudesta. Myös nuoremmalle yleisölle näyttely tarjosi oivaa ajankuvaa 1970- ja 1980-lukujen Vaasasta.  Näyttelyssä oli huomioitu monipuolisesti erilaiset aihepiirit: muuttuvan kaupunkikuvan lisäksi käsiteltiin muun muassa urheilua, nuorisoa, tapahtumia ja Vaasan ranta-alueita.

Kuva: Camilla Andersson

Palkinto on suuruudeltaan 2000 euroa ja se jaettiin nyt viidettä kertaa. Viime vuonna palkinto myönnettiin Sudenmorsiamet ja Weljet -ryhmälle.

Kaupunkilaiset saivat ehdottaa palkinnonsaajaa alkuvuodesta. Palkinnonjakotilaisuus järjestetään toukokuussa.