Ohita valikko
kokous

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Yrittäjä, vastaa ja vaikuta Kuntabarometriin!

Julkaistu: 17.2.2020

Aiemmin Elinkeinopoliittisena mittaristona tunnettu Kuntabarometri mittaa yrittäjien ja kuntien välistä yhteistyötä. Suomen Yrittäjien toteuttama kysely käynnistyy 16.2.

Jokainen vaasalainen yrittäjä saa kyselyn sähköpostiinsa. Vastausaikaa on 31.3. saakka.

Kyselyllä mitataan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa kuntakohtaisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti.

– Yrittäjien Kuntabarometri 2020 on työkalu ja edunvalvonnan väline kuntien ja yrittäjien väliseen vuoropuheluun. On tärkeää, että mahdollisimman moni vaasalainen yrittäjä vastaa kyselyyn, jotta vastauksista saatava kokonaiskuva on luotettava, kertoo toiminnanjohtaja Mari Pohjanniemi-Kivi Vaasan Yrittäjistä.

Uudessa kyselyssä elinkeinopolitiikan osa-alueita on päivitetty. Kysymyksissä käsitellään muun muassa kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyyttä, hankintapolitiikkaa, yrityspalveluita, elinkeinopolitiikan asemaa kunnassa sekä koulutusta ja osaamista.

Tänä vuonna Suomen Yrittäjät toteuttavat Kuntaliiton kanssa rinnakkaisen kyselyn myös kuntajohdolle. Kyselyitä vertailemalla voidaan nähdä, poikkeavatko kuntajohdon näkemykset yrittäjien ajatuksista ja millä tavalla.

Vaasassa yhteistyötä tiivistetty

Vaasassa yrittäjiä ja yrittäjyyttä yleisesti halutaan ottaa entistä enemmän huomioon kaupungin kehittämisessä.

Kehitystyötä varten perustetussa ryhmässä mietitään tapoja, joilla yrittäjien ja kaupungin yhteistyötä voidaan parantaa. Lisäksi järjestetään yhteisiä aamukahvitilaisuuksia, jossa yrittäjät ja kaupungin edustajat tapaavat tärkeiden teemojen parissa.

Aamukahvitilaisuudet ovat yksi, todella hyvä tapa verkostoitua ja tuoda kaupungin tarjoamia mahdollisuuksia esille. Molemmilla osapuolilla onkin vahva tahto edistää vaasalaista yrittäjyyttä ja parantaa yrittämisen mahdollisuuksia Vaasassa, sanoo kaupungin yhteiskuntasuhdevastaava Susanna Slotte-Kock.

Seuraava yrittäjien ja kaupungin aamukahvitilaisuus pidetään 19.2. klo 8.30 Teatteriravintola Kulmassa.

Kuntabarometrin taustaa:

Edellisessä tutkimuksessa vuonna 2018 kuntien saama keskiarvo elinkeinopolitiikasta oli 6,74. Tulos on hieman parempi kuin vuonna 2016 (6,65).

Kunnittain tarkasteltuna arvosanat vaihtelivat suuresti. Parhaan arvosanan vuonna 2018 saivat alle 10 000 asukkaan kunnista Muurame Keski-Suomesta (8,73), yli 10 000 asukkaan kunnista Lieto Varsinais-Suomesta (8,87) sekä suurista kaupungeista Seinäjoki (7,61). Vaasa sai arvosanan 6,46.

Vuoden 2018 kyselyn tulokset löydät täältä: https://www.yrittajat.fi/sites/default/files/elpo_2018_valtakunnan_raportti.pdf