Ohita valikko

Joukkoliikenteen esteettömyys

Esteettömyydellä tarkoitetaan perinteisesti kaikenlaisten ihmisten huomioon ottamista fyysisessä ympäristössä, kuten rakennetun ympäristön suunnittelussa ja toteuttamisessa. Esimerkiksi esteettömät rakennukset ja esteetön joukkoliikenne mahdollistavat vammaisten henkilöiden työssäkäyntiä, harrastustoimintaa ja kulttuurisia elämyksiä. Esteettömyyden toteuttamisessa on kyse ajattelutavasta ja asenteesta – ei erityisjärjestelyistä.

Vaasan joukkoliikenteen biokaasubusseissa on 3 lastenvaunupaikkaa, joista yksi voidaan muuttaa pyörätuolipaikaksi. Erillisestä painonapista saa pyydettyä kuskilta apua. Keskiosasta on varattu 4 istumapaikkaa myös senioreille, ja busseista löytyy paikka myös opaskoiralle.

Pyörätuolit

Kaikki Vaasan paikallisliikenteen bussit ovat matalalattiaisia. Keskiovella on manuaalinen ramppi. Pyörätuolimatkustajan saattajan matka on maksuton, silloin kun saattaja avustaa pyörätuolilla kulkevaa nousemaan bussin kyytiin ja kyydistä pois. Turvallisuuden vuoksi sähköpyörätuoleja kuljetetaan vain niissä autoissa, jotka on merkitty pyörätuolisymbolilla.