Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Haluaisitko toimia tukiperheenä?

Tukiperheen tehtävä on tarjota lapselle turvaa, huomiota ja läsnäoloa ottamalla lapsi mukaan perheen tavalliseen yhteiseen tekemiseen säännöllisesti.

Tukiperhettä tarvitseva lapsi asuu omassa kodissaan, mutta käy tukiperheessä säännöllisesti, esimerkiksi kerran kuukaudessa. Sosiaalityöntekijä arvioi lapsiperheen tarpeen tukiperheeseen ja sen jälkeen tehdään päätös toiminnan aloittamisesta.

Lapsi saa tukiperheestä uusia välittäviä aikuisia elämään sekä erilaisia kokemuksia. Kaikki osapuolet voivat saada toiminnasta paljon hyvää niin lapsi, vanhemmat kuin tukiperhekin.

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä! Tulosta ja täytä alla oleva lomake, joka ei vielä sido sinua mihinkään. Otamme sitten yhteyttä sinuun ja kerromme lisää perhehoidosta sekä vastaamme kysymyksiisi. Voit tietenkin myös soittaa meille.

Tietoja tukiperheeksi haluavasta (pdf)

Kenestä tukiperhe?

Tukiperheet ovat tavallisia perheitä, joilla on aikaa, tilaa ja halua olla lasten tukena ja pitää huolta heistä. Tavalliset, turvalliset, terveet aikuiset, joilla on vakaa elämäntilanne ja tavallinen arkielämä voivat ryhtyä tukiperheeksi. Tukiperheeksi voi ryhtyä lapsiperhe, lapseton pariskunta tai yksinasuva henkilö.

Tukiperheitä tarvitaan kaikenikäisille lapsille ja nuorille. Tukiperheellä tulisi olla aikaa kohdata lapsi. Tarvitaan myös kykyä toimia yhtyeistyössä lapsen vanhempien kanssa. Erityistä alan tuntemusta tai -koulutusta ei tarvita.

Millaista tukea tukiperhe saa?

Tukiperheelle maksetaan hoitopalkkio ja kulukorvaus niistä päivistä, joina lapsi on ollut perheessä. Tukiperheille järjestetään kerran vuodessa yhteinen vertaistuellinen ja koulutuksellinen tapaaminen.

Tärkein tukiperheen yhteistyökumppani on lapsen vanhemmat, joiden kanssa keskustellaan avoimesti kaikista lapseen ja yhteistyöhön liittyvistä asioista. Tarvittaessa tehdään yhteistyötä myös lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän tai perhehoidon työntekijän kanssa.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Vaasan perhehoitotiimi 

  • Perhehoidon johtaja Jouni Riitijoki puh. 040 486 2419, jouni.riitijoki@vaasa.fi
  • Perhehoidon sosiaalityöntekijä Camilla Helsing-Isaksson, puh. 06 325 2318, 040 168 1568, camilla.helsing-isaksson@vaasa.fi
  • Perhehoidon sosiaaliohjaaja Essi Peurala, puh. 040 689 7756, essi.peurala@vaasa.fi
  • Perhehoidon sosiaaliohjaaja Tea Pettersson, puh. 040 689 7852, tea.pettersson@vaasa.fi
  • Perhehoidon sosiaaliohjaaja Mikaela Forsberg, puh. 040 194 0425, mikaela.forsberg@vaasa.fi
  • Kehityspsykologian asiantuntija Pamela Antila, puh. 040 632 4645, pamela.antila@vaasa.fi