Ohita valikko
puistikko

Kirkkopuistikko

Kirkkopuistikko on yksi Vaasan viidestä historiallisesta keskuspuistikosta, jotka ovat kaupungin halki kulkevia risteäviä esplanadeja. Näillä esplanadeilla eli puistikoilla, puurivit kasvavat katujen välissä. Puurivistöjen väliin jätettiin aukko palokujia varten. Kirkkopuistikon puulajeja ovat koivu ja lehmus.

Puistikoiden välisillä aukioilla on julkisia arvorakennuksia puistoympäristöissä ja kadunpääterakennuksina. Kirkkopuistikon pohjoispäässä on historiallinen kaivorakennus.

Kirkkopuistikko on tärkeä puistokatu. Sen varrella on merkittävien vaasalaisten taloja ja liikehuoneistoja. Samoin kaupungin valtauskontojen kirkot sijaitsevat Kirkkopuistikon varrella.

Puistikon varrelta löytyy taideteoksia. Pyhän Kolminaisuuden kirkon sisäänkäyntiä vastapäätä sijaitsee kuvanveistäjä Emil Wikströmin tekemä Zachris Topeliuksen patsas. Ortodoksista kirkkoa vastapäätä on paikallisen kuvanveistäjä Tea Helenelund-Suomisen luoma, punagraniittinen Carl Axel Setterbergin monumentti. Setterbergb toimi lääninarkkitehtina ja hän sai tehtäväkseen laatia asemakaavan uudelle Vaasan kaupungille kaupungin palon jälkeen vuonna 1852.

 

Puistikko kartalla

Ota yhteyttä

Kunnossapito ja korjauspyynnöt ma–pe klo 8–16