Ohita valikko

Hoitoaikojen ilmoittaminen

Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksessa on käytössä sovellus, jolla hoitoajat sekä etukäteen tiedossa olevat poissaolot ilmoitetaan sähköisesti.

Sähköinen hoitoaikavaraus toimii sekä puhelimeen ladattavalla sovelluksella että web-selaimella.

Kirjautuminen

Tieto Edu –nimiseen sovellukseen kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistautumisen kautta eli joko pankkitunnuksilla tai mobiilitunnistautumisella.

Siirry tästä sähköisen hoitoajanvarauksen selainversioon (toimii myös mobiilisovelluksena)

Kun kirjaudut sisään sovellukseen, sovellus tallentaa kirjautumistiedot viikoksi. Tämän jälkeen joudut kirjautumaan uudelleen. Ainostaan lapsen virallisilla huoltajilla on mahdollisuus käyttää sovellusta.

Hoitoaikojen ilmoittaminen

Hoitoaika ilmoitettava viikkoa aikaisemmin

Lapsen hoitoaika pitää aina ilmoittaa vähintään viikkoa aikaisemmin kuin tarve on.

Esimerkiksi viikon 8 hoitoajat on ilmoitettava siis viimeistään sunnuntaina viikolla 6. Järjestelmä sulkeutuu automaattisesti sunnuntaina klo 24.00, eli tämän jälkeen hoitoaikoja ei voi enää merkitä.

Muutoksia tehtyihin varauksiin järjestelmän sulkeutumisen jälkeen voi tehdä ainoastaan päiväkodinjohtaja tai perhepäivähoidon ohjaaja. Muutoksia voi tehdä ainoastaan huoltajien työtilanteiden vuoksi.

Jos lapselle ei ole tehty hoitoaikavarausta lainkaan tai viikon kaikille päiville, päiväkodinjohtaja tai perhepäivähoidon ohjaaja merkitsee lapselle yhdeksän tunnin hoitoajan näille päiville.

Hoitoaikoja voi varata puoleksi vuodeksi eteenpäin

Sovelluksessa on mahdollista kopioida hoitoajat viikolta toiselle tai sisarukselta toiselle. Hoitoaikavarauksia voi tehdä kuusi kuukautta eteenpäin.

Kaikkien perheiden tulee tehdä hoitoaikavaraus, myös niiden joilla on palvelusopimus täysistä hoitotunneista tai hoitoaika on aina vakio. Kun kaikkien lasten hoitoajat ovat tiedossa, pystymme suunnittelemaan paremmin toimintaamme, ja henkilökuntaa on ryhmissä oikea määrä oikeaan aikaan.

Poissaolot

Äkilliset poissaolot, kuten lapsen sairastumisen, voi myös ilmoittaa sovelluksen kautta.

Jos lapsi on sairaana tai muuten äkillisesti poissa koko päivän tai osan päivästä, tunteja kuluu silti tehdyn varauksen mukaan.

Esim: jos olet merkinnyt hoitotunnit etukäteen sovellukseen klo 8-16 (kahdeksan tuntia):

  • lapsi on paikalla vain klo 8-14 à tunteja kuluu silti varauksen mukaisesti kahdeksan
  • lapsi on sairaana tai muuten äkillisesti poissa koko päivän à tunteja kuluu silti varauksen mukaisesti kahdeksan
  • lapsi on paikalla klo 9-17 à tunteja kuluu yhdeksän, koska aikaa menee yksi tunti (klo 16-17) yli varatun ajan (klo 8-16)

Käytettävissä olevien hoitotuntien seuranta

Sovelluksesta voi myös seurata hoitotuntien määrää kuukaudessa. Käytettävissä olevat hoitotunnit määräytyvät tekemänne palvelusopimuksen mukaan.

Hoitotunteja ei voi varata enempää kuin palvelusopimuksessa on sovittu. Esimerkiksi jos sovittu palvelun tarve on 126 – 146 tuntia kuukaudessa, voi tunteja varata enintään 146 kuukaudessa.

Ohjeet

Sovelluksen mobiiliversiota voi käyttää Android- ja IOs-laitteissa. Selainversiota suosittelemme käyttämään Chrome- tai Firefox-selaimella.

Tieto Edu –sovellus toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tietosuoja

Henkilötietojen käsittely Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksessa

Yhteystiedot

Ota yhteyttä