Ohita valikko

Hoitoaikojen ilmoittaminen

Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksessa on käytössä sovellus Edlevo (aiemmin nimeltään Tieto Edu), jolla hoitoajat sekä etukäteen tiedossa olevat poissaolot ilmoitetaan sähköisesti.

Sähköinen hoitoaikavaraus toimii sekä puhelimeen ladattavalla sovelluksella että web-selaimella.

Kaikkien perheiden tulee tehdä hoitoaikavaraus, eli myös niiden perheiden, joilla on palvelusopimus täysistä hoitotunneista tai lapsen hoitoaika on aina vakio.

Sähköinen hoitoaikavaraus voidaan ottaa käyttöön vasta kun lapsi on aloittanut varhaiskasvatuksessa.

Huom! Edlevo  ja Wilma ovat kaksi eri sovellusta. Hoitoaikojen sähköinen ilmoittaminen ei ole mahdollista Wilman kautta.

Kirjautuminen

Edlevo –nimiseen sovellukseen kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistautumisen kautta eli joko pankkitunnuksilla tai mobiilitunnistautumisella.

Siirry tästä sähköisen hoitoajanvarauksen selainversioon (toimii myös mobiilisovelluksena)

Kun kirjaudut sisään sovellukseen, sovellus tallentaa kirjautumistiedot viikoksi. Tämän jälkeen joudut kirjautumaan uudelleen. Ainostaan lapsen virallisilla huoltajilla on mahdollisuus käyttää sovellusta.

Hoitoaikojen ilmoittaminen

Hoitoaika ilmoitettava viikkoa aikaisemmin

Lapsen hoitoaika pitää aina ilmoittaa vähintään viikkoa aikaisemmin kuin tarve on.

Esimerkiksi viikon 8 hoitoajat on ilmoitettava siis viimeistään sunnuntaina viikolla 6. Järjestelmä sulkeutuu automaattisesti sunnuntaina klo 24.00, eli tämän jälkeen hoitoaikoja ei voi enää merkitä.

Muutoksia tehtyihin varauksiin järjestelmän sulkeutumisen jälkeen voi tehdä ainoastaan päiväkodinjohtaja tai perhepäivähoidon ohjaaja. Muutoksia voi tehdä ainoastaan huoltajien työtilanteiden vuoksi.

Jos lapselle ei ole tehty hoitoaikavarausta lainkaan tai viikon kaikille päiville, päiväkodinjohtaja tai perhepäivähoidon ohjaaja merkitsee lapselle yhdeksän tunnin hoitoajan näille päiville.

Hoitoaikoja voi varata puoleksi vuodeksi eteenpäin

Sovelluksessa on mahdollista kopioida hoitoajat viikolta toiselle tai sisarukselta toiselle. Hoitoaikavarauksia voi tehdä kuusi kuukautta eteenpäin.

Kaikkien perheiden tulee tehdä hoitoaikavaraus, myös niiden joilla on palvelusopimus täysistä hoitotunneista tai hoitoaika on aina vakio. Kun kaikkien lasten hoitoajat ovat tiedossa, pystymme suunnittelemaan paremmin toimintaamme, ja henkilökuntaa on ryhmissä oikea määrä oikeaan aikaan.

Varattujen ja toteutuneiden tuntien vaikutus asiakasmaksuun

Äkilliset poissaolot, kuten lapsen sairastumisen, voi myös ilmoittaa sovelluksen kautta.

Jos lapsi on sairaana tai muuten äkillisesti poissa koko päivän tai osan päivästä, tunteja kuluu silti tehdyn varauksen mukaan.

Esimerkki siitä, miten laskutuksessa huomioidaan varatut ja toteutuneet hoitoajat:

  • huoltajien hoitoaikavaraus Edlevo -sovelluksen kautta 6.30-15.30 (9 h)
  • lapsi on paikalla 6.45-16.45 (10 h)
  • laskutettava aika 6.30 – 16.45 (10 h 15 min.)

Jos lapsen laskutettava hoitoaika on enemmän kuin hänelle on sovittu varhaiskasvatusaikaa, siirtyy maksu korkeampaan maksuluokkaan.

Käytettävissä olevien hoitotuntien seuranta

Sovelluksesta voi myös seurata hoitotuntien määrää kuukaudessa. Käytettävissä olevat hoitotunnit määräytyvät huoltajien ilmoittaman tarpeen mukaan.

Ohjeet

Sovelluksen mobiiliversiota voi käyttää Android- ja IOs-laitteissa. Selainversiota suosittelemme käyttämään Chrome- tai Firefox-selaimella.

Edlevo –sovellus toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.


Tietosuoja

Henkilötietojen käsittely Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksessa

Yhteystiedot

Ota yhteyttä