Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Vaasa Wildlife ohjelma perjantai 25.9.2020

VAASA KAUPUNGINKIRJASTON DRAAMA-SALI OHJELMA 12.00-18.30
Esitetään vuoden 2018 voittajaelokuvia, vapaa pääsy, rajoitettu yleisö
(max. 40 istumapaikkaa)

12-12.15 Daroji Sugandhi Gadadhar, India 2016, 15min (kieli: ENG, tekstitys: FIN)

Lyhytelokuva lapsille, joka tutustuttaa heidät luontoon yhdessä huulikarhunaaras Bindun kanssa. Elokuva kertoo tarinaa erilaisista perheistä, mukaan lukien Bindun perheestä ja jakaa katsojille ystävällisen viestin ehdottaen, että ihmiset ja eläimet voisivat elää rinnakkain harmoniassa.

12.15-12.30 Blue tomorrow, Numan Ayaz, Turkey 2017, 15min (paras animaatioelokuva 2018)

Blue tomorrow on animaatioelokuva miehestä, joka asuu yksin saarella. Mies joutuu lähtemään matkalle tuntemattomaan, sillä valtameren nouseva vesi uhkaa saarta. Matkalla hän joutuu todistamaan katastrofin, mutta se auttaa miestä löytämään toivoa muiden ihmisten kanssa. Kuitenkin, kun valtameri alkaa jälleen nousta, päätyy mies yllättävään ratkaisuun.

12.30-12.40 The Pale Horse – Coral Apocalypse, 8min kieli: ENG The Jetlagged, Hendrik S. Schmitt, Claudia Schmitt, Germany 2017

Maailmamme ilmasto on muuttumassa. Voimme jo tuntea sen, mutta muut eliöt aistivat sen nopeammin kuin me, ja jopa rajummin. Eliöden, kuten trooppisten koralliriuttojen, polyypit reagoivat todella herkästi olosuhteiden muutoksiin. Tällaisia muutoksia ovat esimerkiksi veden laadun muutokset ja valtameren lämpötilan vaihtelut. Kohoava lämpötila tuottaa eliöille stressiä, minkä takia ne karkottavat kudoksistaan pois siellä elävät symbioottiset levät. Tämä taas johtaa siihen, että koralliriutat muuttuvat täysin valkoisiksi.

12.40-13.00 Grassroots Frank Oly, Tegan Nock, 20min, Australia (tekstitys FIN tai SVE)

Maaperän asiantuntija Guy Webb on käyttänyt vuosia etsiäkseen tapoja parantaa Australian heikentyneitä maaperiä. Kun hän kohtasi mikrobiologisen tutkimuksen, joka tarkoitti läpimurtoa maaperän tutkimuksessa, tunsi hän heti vastuuta siitä, että tätä olennaista tietoa ei menetetä. Ympärillään olevien maanviljelijöiden avulla hän on hyväksynyt haasteen muuttaa tieteellinen tieto käytännölliseksi tekniikaksi, jota voidaan hyödyntää kaikkialla maailmassa. Grassroots seuraa Guy Webbia ja hänen ystäviään, odottamattomia sankareita, heidän yrittäessään luoda todellinen ratkaisu ilmastonmuutokseen.


klo 14.00-15.00 

Queen without Land, Arctic Light, Asgeir Helgestad, Norja 2017, 53min (kieli: ENG, tekstitys: FIN) – Paras pohjoismainen elokuva 2018

Kaunis elokuva arktisilla Huippuvuorilla elävästä Frost-jääkarhuemosta ja sen poikasista. Elokuvassa seurataan Frostia viiden vuoden ajan ja opitaan, miten sen elämään on vaikuttanut lämpötilojen nousun seuraukset, kuten jään katoaminen Huippuvuorten vuonoilta. Frost ei kuitenkaan ole ainut, johon ilmastonmuutos vaikuttaa, vaan koko ekosysteemi on muuttumassa.


klo 17.00-17.30 

Penguins Spring Mario Nardin, Italy 20min Italia
(kieli: IT, tekstitys FIN, SVE)

Lyhytelokuva esittelee pingviinien elämää Etelänavalla, ja sitä, miten ne siirtyvät jäiseltä mereltä mantereelle pesimään.

klo 17.30-18.30 

White Wolves-The Ghosts of the Arctic Gulo Film, Doclights/ NDR Naturfilm, Oliver Goetz, Ivo Nörenberg, Alain Lusignan, Germany 2018, 56min kieli:ENG

Kanadan pohjoisella laidalla sijaitsee Ellesmeren saari, jossa armoa antamaton pohjoisen tuuli kulkee halki tundran, laskien lämpötilan alle 40 pakkasasteeseen. Elokuvassa nähdään ennennäkemätöntä kuvamateriaalia susiperheen elämästä. Elokuva kertoo dramaattisen ja koskettavan tarinan lojaalisuudesta, kumppanuudesta ja omistautumisesta. White Wolves on eeppinen tositarina, joka paljastaa susiperheen kamppailut ja onnistumiset selviytyäkseen yhdessä maailman viimeisistä suurista erämaista.

KULTTUURITALO FANNY OHJELMA

Koululaisnäytökset (max. 30 istumapaikkaa), klo 10-12


Taidenäyttely, avoinna pe. 25.9 – to 15.10
Vasiliki Kappa: Take a trip to the Invisible Cities

Sarja maalauksia, jotka heräsivät eloon vuonna 1998. Taitelija Vasiliki Kappa on työstänyt samaa ideaa jo viisitoista vuotta. Tämä sarja esiteltiin yleisölle ensimmäistä kertaa vuonna 2002 yksityisnäyttelyssä Ateenassa, ja se on hänen tunnetuin teos tähän mennessä. Näyttely oli vuonna 2014 esillä Vaasan kaupunginkirjastossa Vaasa Wildlife Festivaalin aikana, Korsnäsin kirjastossa tammikuussa 2015 ja Eurooppasalissa Helsingissa vuonna 2017.