Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Vaasa Wildlife ohjelma sunnuntai 27.9.2020

VAASA KAUPUNGINKIRJASTON DRAAMA-SALI OHJELMA 11.00-18.00
Esitetään vuoden 2018 voittajaelokuvia, vapaa pääsy, rajoitettu yleisö
(max. 40 istumapaikkaa)

klo 11.00-12.00 Life behind the Stars, 291 science film, Daniel Vega, Spain 2016, 52min (kieli: ENG, tekstitys: FIN)

Kaikki mitä on ympärillämme; eläimet, ilma, jota hengitämme ja vesi, jota juomme, koostuu atomeista, jotka on luotu tähtien sisällä. Meidät on tehty tähtipölystä. Viime aikaiset tieteelliset löydöt tuovat esiin jopa syvemmän ja häiritsevämmän ajatuksen.  Tähtien rooli ei lopu tähän. Ne eivät luoneet ainoastaan materiaa – atomeja, jotka muodostavat elävät asiat. Tähdet ovat myös vastuussa elämän luomisesta, kehittymisestä ja sammumisesta kaikkialla maailmankaikkeudessa. Tästä alkaakin seikkailu luonnonilmiön löytämiseen, joka tavallisesti on piilossa silmiltämme; kosminen säteily.


klo 14.00-15.00 

Budapest Inferno Filmjungle, Balazs Lerner, Gergely Balazs, David Attila, Molnar, Zsolt Marcell Toth, Hungary 2017, 52min
(kieli: ENG, tekstitys: FIN)

Viime aikoina luolasukeltajat ja biologit ovat löytäneet aikaisemmin tuntemattomia lajeja viehättävän Unkarin pääkaupungin alta. Molnár Jánosin, Euroopan suurimman vedenalaisen luolan, sisällä on kuitenkin vielä paljon salaisuuksia kätkettynä. Seuraten päättäväisiä tutkijoita ”Budapest Inferno” paljastaa ennennäkemättömiä Budapestin ihmeitä ja evoluution syvimpiä salaisuuksia.


klo 17.00-18.00

Lemming -The Giant of the North
(Festivaalin paras elokuva 2018 ) Wild Tales Productions, Doclights NDR Naturfilm, Zoltan Török, Janne Henriksson, Germany 2017, 50min
(kieli: ENG, tekstitys: FIN)

Ne ovat pieniä, vihaisia ja joka neljäs vuosi ne ilmestyvät suurin joukoin kuin tyhjästä. Tapaa tunturisopuli, ehkä kaikkein väärinymmärretyin ja mystisin eläin Pohjoismaiden tuntureilla.

 

KULTTUURITALO FANNY OHJELMA

Taidenäyttely, avoinna pe. 25.9 – to 15.10
Vasiliki Kappa: Take a trip to the Invisible Cities

Sarja maalauksia, jotka heräsivät eloon vuonna 1998. Taitelija Vasiliki Kappa on työstänyt samaa ideaa jo viisitoista vuotta. Tämä sarja esiteltiin yleisölle ensimmäistä kertaa vuonna 2002 yksityisnäyttelyssä Ateenassa, ja se on hänen tunnetuin teos tähän mennessä. Näyttely oli vuonna 2014 esillä Vaasan kaupunginkirjastossa Vaasa Wildlife Festivaalin aikana, Korsnäsin kirjastossa tammikuussa 2015 ja Eurooppasalissa Helsingissä vuonna 2017.

 

Ohjelmaa lapsiperheille Kulttuuritalo Fannyssa klo 12.00-16.00 

klo 12.00

Animaatioelokuva ilmastonmuutoksesta by CAFOD (3 min)

klo 12.05

Nukketeatteriesitys: ”Picnic saaristossa”, Cosimo Galiano, Anna Roos / Pikku Aasin nukketeatteri, 23 min (toteutetaan visuaalisesti, ilman sanoja – sopii siis kaikille!)

Pikku Aasin Nukketeatteri / Dockteatern Lilla Åsnan

”Picnic Saaristossa”on visuaalinen teatteri, jossa päähenkilöinä/ hahmoina toimivat näyttelijöiden jalat, jotka on puettu nukeiksi. Esityksen teemana on ilmastomuutos, jota käsitellään auringon säteiden vaikutuksen, maan nousseen lämpötilan ja meren muutosten kautta. Esityksessä yhdistyvät visuaalinen hahmoteatteri, musiikki ja kehonhallinta. Koreografina on toiminut taiteilija Laura Kibel Italian Roomasta.

klo 12.40-14.00 Työpaja

Tule tekemään kierrätysmateriaalista oma nukkehahmosi!

klo 14.00-16.00 Kunnianosoitusohjelma Carita Nyströmille

Lasten ja nuorten elokuvaesityksiä

 

Vapaa pääsy. Tervetuloa!