Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Vasa Wildlife program söndag 27.9.2020

VASA STADSBIBLIOTEKETS DRAMA-SAL, PROGRAMMET 11.00-18.00
Visas vinnande filmer från året 2018, fri entré, begränsad publik (max. 40 sittplatser)

klo 11.00-12.00 Life behind the Stars, 291 science film, Daniel Vega, Spain 2016, 52min (språk: ENG, undertexter: FIN)

Allt som omger oss, djuren, luften vi andas, vattnet vi dricker, är bildat av atomer, som skapats inne i stjärnorna. Vi är skapade av stjärnstoff. Färska vetenskapliga rön avslöjar en ännu djupare och mer genomgripande tanke. Stjärnornas roll slutar inte där. De skapade inte bara materian, atomerna som bildar levande varelser. De är också ansvariga för att skapa, utveckla och utplåna liv överallt i universum. Här börjar äventyret att utforska det naturfenomen som våra ögon inte kan se: den kosmiska strålningen.


klo 14.00-15.00 

Budapest Inferno Filmjungle, Balazs Lerner, Gergely Balazs, David Attila, Molnar, Zsolt Marcell Toth, Hungary 2017, 52min
(språk: ENG, undertexter: FIN)

Nyligen har dykare och biologer upptäckt tidigare okända arter under den vackra huvudstaden Budapest. Molnár János-grottan, den största varmvattengrottan i Europa, gömmer på många hemligheter. Genom att följa engagerade utforskare avslöjar Budapest Inferno de aldrig tidigare sedda undren i Budapest och evolutionens djupaste hemligheter.


klo 17.00-18.00

Lemming -The Giant of the North
(Festivalens bästa film 2018 ) Wild Tales Productions, Doclights NDR Naturfilm, Zoltan Török, Janne Henriksson, Germany 2017, 50min (språk: ENG, undertexter: FIN)

De är små, arga och vart fjärde år visas de i stort antal helt plötsligt. Möt fjällämmeln, kanske det mest missförstådda och mystiska djuret i de nordiska fjällen.

 

 

KULTURHUSET FANNY PROGRAM

Art exhibition, öppet fre. 25.9 – tors 15.10
Vasiliki Kappa: Take a trip to the Invisible Cities

En serie målningar som fick liv 1998. Konstnären Vasiliki Kappa har arbetat med samma idé i femton år. Denna serie presenterades först för allmänheten 2002 vid en privat utställning i Aten. Det är hennes mest kända verk hittills. År 2014 ställdes utställningen ut på Vasa stadsbibliotek under Vaasa Wildlife Festival, i Korsnäsbiblioteket i januari 2015 och i European Hall i Helsingfors 2017.

 

Program för familjer med små barn på Kulturhuset Fanny kl 12.00-16.00

Kl 12.00

Animationsfilm om klimatförändring by CAFOD (3 min)

Kl 12.05

Dockteaterföreställning: “Picnic på öar”, Cosimo Galiano, Anna Roos/ Pikku Aasin nukketeatteri, 23 min (genomförs visuellt, utan ord – passar till alla!)

Dockteatern Lilla Åsnan / Pikku Aasin Nukketeatteri  

Picnic på öar är en visuell teater där huvudpersonerna / karaktärerna är fötterna på skådespelarna klädda som dockor. Presentationen kombinerar dans, musik och kroppskontroll. Temat för presentationen är klimatförändringar, som tas upp genom effekterna av solens strålar, den stigande temperaturen på jorden och förändringar i havet. Föreställningen kombinerar visuell karaktärsteater, musik och kroppskontroll. Koreografen har varit konstnären Laura Kibel från Rom, Italien.

Kl 12.40-14.00 Workshop

Kom och tillverka din egen dockfigur (puppet) från återvinningsmaterial!

klo 14.00-16.00 Hyllningsprogram för Carita Nyström

Filmvisningar för barn och ungdomar

 

Välkommen!