Ohita valikko
Merenkurkun Saaristo kuuluu UNESCON maailmanperintökohteisiin.
Periteikäs postisoutu on osa saaristokulttuuria

Kulttuurielämykset

Merenkurkun saaristo ei ole vain merta ja karikkoja, vaan täällä voit kokea myös kulttuurielämykset saaristolaiseen tyyliin.

Yleisön iloksi tervatut vanhat puuveneet nostetaan esille kesäisin ja rohkeat saaristolaiset soutavat perinteitä kunnioittaen postisoudun ja salakuljettajien soudun. Saariston museoissa paljastetaan, kuinka maiseman jatkuva muutos on vaikuttanut saaristolaisten elämään, ja millaisia hurjia, viikkojen pituisia hylkeenpyyntiretkiä tehtiin merenjäälle. Miksi et kävisi myös pyörähtämässä kesätansseissa Molpen tanssipaviljongissa tai nauttimassa Raippaluodon Skäri-kesäteatterin esityksistä tai näyttelyistä galleria Arte Maressa.

Tapahtumakalenterista näet myös talven tapahtumat saaristossa: esimerkiksi Lucia-kulkue, hiihtoloman perhetapahtumat ja pääsiäiskokot.

Katso saariston museot täältä.

Koe Merenkurkun saaristoluonto Terranovassa

Pohjanmaan museon luonnontieteellisessä näyttelyssä, Terranovassa, saat kokea Merenkurkun saaristoluonnon keskellä kaupunkia. Voit nähdä ja kuulla alueen linnut, taputtaa hyljettä päälaelle ja kurkistaa virtuaaliseen akvaarioon, jossa kaikenkokoiset kalat uivat kanssasi. Lue lisää Terranovan luonnontieteellisestä näyttelystä täällä.