Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Alireza Ahmadi

Artikkelin kategoriat: Seminaarit, luennot ja kokoukset

Kom och lyssna på Alireza Ahmadi fredag 20.3 kl.15.00 på Kulturhuset Dux!

EVENEMANGET INSTÄLLT – TAPAHTUMA PERUTTU – EVENT CANCELLED

Alireza är ”skäggbarnet” som kom till Sverige som sextonårig ensam flykting, men som etablerade sig snabbt och blev framgångsrik entreprenör.
Efter bara tio månader hade han hunnit starta både förening och bolag och aktivt deltagit i debatter med integrationsfrågor. Alireza lämnar ingen oberörd. Med sin avslappnade stil får han hela rummet att både skratta och gråta – ibland samtidigt.

I egenskap av ensamkommande flykting och framgångsrik entreprenör har Alireza inte bara gjort resan från Afghanistan utan också den in i det svenska samhället. Han vet hur en person som kommit till ett nytt land och ska etablera sig behöver gå tillväga. Han vet också vad samhället och de redan integrerade behöver göra för att förenkla resan för de nyanlända.

Han vill att andra ska få kunskapen som han själv har fått som flykting. Dels vill han berätta om sina resor, men han vill samtidigt se en förändring i hur vi arbetar med integration. Alirezas lösning stavas Alligration. Idag verkar han som entreprenör, föreläsare, debattör, politiker, överlevare, konferencier och VD för sin egen verksamhet – Alligration.

—–
Arrangörer: Serviceområdet för välfärd/projektet Integrering genom utbildning
Info: Harriet Lindelöf-Sahl, tfn. 040 508 5240, Antonia Ingves, tfn. 050 576 6350
Föreläsningen är svenskspråkig.