Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Arto Erkkilä valokuvanäyttely @Kyrö Distillery

Artikkelin kategoriat: Museot ja näyttelyt

Larvoolta, rintapelloolta ja jokirannoolta

Elokuun ajan Kyrön tislaamon galleriassa on esillä Arto Erkkilän valokuvanäyttely larvoolta, rintapelloolta ja jokirannoolta.

Näyttely on avoinna tislaamon vierailukeskuksen aukioloaikojen mukaisesti:

1.8. näyttelyn avajaiset klo 14.00.

1.-14.8. Ovet avoinna tiistaista lauantaihin klo 12-19.
Tislaamokierrokset (10€) 13.30 & 16.30.
Tasting (20€) järjestetään halukkaille kierroksen jälkeen.

15.8. Viskin julkistus (aukioloajat tarkentuvat myöhemmin)

22.8. & 29.8. Ovet avoinna 12-19.
Tislaamokierrokset (10€) 13.30 & 16.30.
Tasting (20€) järjestetään halukkaille kierroksen jälkeen.

Taiteilijan kuvaus näyttelystä

Valokuvanäyttelyni nimi ”Larvoolta, rintapelloolta ja jokirannoolta” kertoo mistä näyttelykuvani ovat kotoosin.

Kaikki 24 suurikokoista kuvaa ovat luontomaisemia ja luonnon yksityiskohtia kävely- tai pyörämatkan etäisyydeltä kotoani Isostakyröstä, sekä myös aivan kotipihastani Välimeltä – yhtä kuvaa lukuunottamatta.

Kuvissani on pääsääntöisesti aina mukana huvi ja hyöty. Kamera on repussa tai hihnassa olkapäällä mukana kotikulmien kävely- ja pyörälenkeillä.

Näyttelyn nimen mukaisesti pohjalaiselle maatalon pojalle ja maaseudulla asuvalle lakeus on sielunmaisema – temppeli ja lataamo. Kuten myös metsä, jossa hiljaisuus on heti läsnä ja puitten humina rauhoittamassa arkipäivien sykkeen turhaa kohoamista. Parasta on, kun mustarastas laulaa tutulla polulla reviirinsä taas uudelle keväälle.

Toki sitä samaa voimauttavaa luontoa löytyy veden ääreltä, Kyrönjoelta ja kunnan alueella olevilta kahdelta järveltä. Rauhoittumisen paikkoja kaikki. Kuten myös sen yhden muualta otetun kuvan ytimessä – lempipaikassa, kun täysikuu nousee Kesänkitunturin takaa Äkäslompolojärvellä.

Kuvissani on esillä meille kaikille aivan jopapäiväisiä, jopa arkisia asioita. Luontomaisemakuvat ovat yleisiä, kaikkien samaistuttavia, mutta samalla yksityisiä tietyn paikan erityispiirteitä korostavia. Viestini on se, että joka päivä tuntuu hyvältä katsoa lähelle. Maisema muuttuu, kauneus voi olla katoavaista, mutta myös lisääntyvää vuoden- ja vuorokaudenajasta riippuen.

Kuvaan kaikille tuttuja maisemia – muuttunutta miljöötä, mutta myös pysyvyyttä. Kyröläistä identiteettiä.

Tästä identiteetistä minulla onkin jalostunut jo pidempiaikaisessa käytössä tavaramerkikseni somekanaville oma hashtag, eli #munkyröö. Tuon aihetunnisteen alla olen julkaissut satoja kuvia nimelläni lähinnä Instagramissa parin viime vuoden aikana.

Harrastekuvissani ei ole juuri ihmisiä. Vapaa-ajan kuvaaminen on vastapainoa kohta neljä vuosikymmentä kestäneelle paikallislehden toimittajuudelle. Siinä työssä nautin ihmisten kohtaamisesta ja heidän kuvaamisestaan.

Arto Erkkilä

#munkyröö
@arto.erkkila

Elokuun alussa tislaamolla päästään nauttimaan myös livemusiikista valokuvanäyttelyn ohessa. Tapahtumiin vapaa pääsy.
1.8. Karina @Kyrö Distillery
7.8 Lake Jons at Kyrö Distillery

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan valokuvanäyttelystä!