Ohita valikko

Elina Helkala – Muistoa kunnioittaen

Artikkelin kategoriat: Museot ja näyttelyt

Elina Helkala – Muistoa kunnioittaen Vaasan taidehallissa 12.8- 3.10.2021

Mitä maailmassa on ihmisen jälkeen tai jos ihmistä ei olisi täällä ollut? Nämä kysymykset ovat lähtökohtia Elina Helkalan yksityisnäyttelyssä Vaasan Taidehallissa. Taiteilijan huolena on ihmisen luonnon hyväksikäyttö. Hän käsittelee teemaa aivan erityisen tekniikan ja materiaalin avulla. Tuli on työväline, joka kaikessa kauneudessaan ja tuhoavaisuudessaan on tärkeä osa hänen teostensa syntyä.

Teosten päämateriaali on puu eri muodoissa. Taiteilija on kehitellyt tekniikan, jossa hän hiillyttää vaneria.

Elina Helkala käsittelee teoksissaan ihmisen aiheuttamia ympäristökatastrofeja, kuten ilmaston lämpenemistä ja käynnissä olevaa sukupuuttoaaltoa. Omakohtaiset kokemukset kuivien kesien maasto- ja metsäpaloista sekä viime vuosien suuret metsäpalot ympäri maailmaa tarjoavat taiteilijalle aineistoa.

Elina Helkala (s. 1987) asuu ja työskentelee Raisiossa. Hänellä on kuva-artesaanin tutkinto Kouvolan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta ja muinaistekniikka-artesaanin tutkinto Lounais-Suomen käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta. Helkala on vastavalmistunut kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiasta. Näytteyä on tukenut Kuvittajat ry.