Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Kokkolan Talviharmonikka: Tiit Kalluste, Villu VeskiNordic Sounds ja Teija Niku Solo

Artikkelin kategoriat: Musiikki ja viihde

Luontovalokuvia Itämeren rannikolta ja saaristosta

Tiit Kalluste harmonikka
Villu Veski saksofoni, sopraanosaksofoni, puhallinsoittimet

Teija Niku harmonikka

Eestiläiset jazzmusiikin lähettiläät Tiit Kalluste ja Villu Veski ovat erittäin tunnettuja muusikoita maassaan ja Nordic Sounds on yksi heidän pitkäaikaisista projekteistaan. Talviharmonikan konsertissa jazz- ja kansanmusiikki kohtaavat tämän hienon duon käsittelyssä. Nordic Soundsin pohjana ovat Itämeren rannikon ja saariston melodiat, jotka saavat hurmioituneen käsittelyn näiden kahden hienon muusikon tunnelmoidessa. Konsertissa Nordic Sounds- duon taustascreenille heijastetaan Eestin parhaiden luontokuvaajien otoksia.

Teija Niku on haapavetislähtöinen, Helsinkiin asettunut haitaritaiteilija, jonka erityisosaamista ovat pohjoismainen ja balkanilainen kansanmusiikki. Nikua on luonnehdittu loistavan melodiantajun omistavaksi säveltäjäksi ja kekseliääksi sovittajaksi, jonka laulava soittotyyli nousee teknisen suorittamisen yläpuolelle.

Soololevy “Hetkessä “julkaistiin kesällä 2019, ja sen musiikin lähtökohtana ovat toimineet haitarin laaja rekisterivalikoima, dynaamiset ja tekniset mahdollisuudet sekä hetken improvisaatiot.